ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Talk radio – Συζητάμε με τον Τάκη & την Πολυξένη – Ακούστε ON DEMAND

Συζητάμε με τον Τάκη Γραμματικόπουλο & την Πολυξένη Σταύρου.  Ακούστε on demand το Hellas Pindakaas με τον Τάκη και την Πολυξένη και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Cathedrals – An Extraordinary Music Show – Amstelkerk, Amsterdam 5 November 2017!

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

.

Με τον Τάκη πιάσαμε το νήμα από την αρχή, ξεκινώντας από την Καλαμάτα και φτάνοντας μέχρι την Αθήνα κι έπειτα το Άμστερνταμ. Μας αποκάλυψε ότι στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε ως μουσικός με τους αδελφούς Κατσιμίχα για ένα φεγγάρι. Ο ρόλος του σολίστα σε έντεχνο και ποπ δεν του πολυπήγαινε, κι έτσι αποφάσισε να χαράξει δική του πορεία, μένοντας στο κλασσικό ρεπερτόριο και συνεχίζοντας τις σπουδές του στο ωδείο της Χάγης αρχικά, κι έπειτα στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στη σχολή μουσικολογίας. Σπούδασε εθνομουσικολογία, και η έρευνά του, η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική και οι τελεστικές τέχνες από την Ινδονησία και συγκεκριμένα το Μπαλί. Μας μίλησε για τη σχέση του με τη μουσική, και σχολίασε το πως αντιλαμβάνεται η νέα γεννιά τη μουσική σε σύγκριση με την εποχή του.

Η Πολυξένη μας μίλησε για ένα δίωρο σεμινάριο που κάνει, στο οποίο μπορεί κανείς να μάθει μια απλή τεχνική κατά την οποία ο οραματισμός, η φαντασία και η εικόνα χρησιμοποιούνται για αυτοίαση. Το Rainbow group τώρα είναι μια ομάδα που πιστευεί σε έναν νέου τύπου Βουδισμό, όπου δεν υπάρχουν ιερείς, ναοί και ιεραρχία, αλλά κυριαρχεί η λαϊκή οργάνωση. Από τα τελετουργικά τους έχουν κρατησει μόνο τον ψαλμό, ως δύναμη για προσωπική ανάπτυξη και ειρήνη στον κόσμο. Η ομάδα Rainbow οργανώνει ένα event δυο φορές το χρόνο για την LGBTQI κοινότητα.

Με τον Τάκη και την Πολυξένη σχολιάσαμε και τα σημεία των καιρών. Ταχύτητα και απρόσκοπτη πρόσβαση σε πληροφορία-μουσική, είναι οι δυο νέες πραγματικότητες που συνθέτουν το σκηνικό ενός καινούριου ρομαντισμού, που εμείς δεν μπορουμε να τον αντιληφθούμε οπως οι σύγχρονοι νέοι.

Τα θέματα που θίξαμε, ακροθιγώς πάντα, ήταν ο μετασχηματισμός και η εξέλιξη λόγου, μουσικής, κουλτούρας και κοινωνίας, το πολιτισμικό πλαίσιο της πίστης, ο ψαλμός και οι ενεργειακές θεραπείες, αλλά και η άνοδος του Τραμπ ως εκδήλωση του δικού μας «τέρατος» που αρνείται τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, η αντισυστημικοτητα που από μονοπώλιο της Αριστεράς βρέθηκε προσχηματικά στα χέρια της Ακροδεξιάς, η βία, ο πόλεμος και ένα σωρό δεινά που εδώ στην καθημερινότητα του δυτικού κόσμου, δεν φαίνονται ακόμα στις διαστάσεις που υπάρχουν σε άλλες χώρες.  Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθούμε στο τέρας του φασισμού; Παιδεία και προσωπική ανάπτυξη, οι απαντήσεις των δυο καλεσμένων μου.

.


 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*