«Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» με τον Γιώργο Ανδρονικίδη – Ακούστε on demand

«Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» & Γιώργος Ανδρονικίδης. Ελατε να μιλήσουμε με τον Γιώργο για την πρωτοβουλία «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα έναν νεοαφιχθέντα που έχει μόνο δύο μήνες στο Άμστερνταμ. Σπέσιαλ γκεστ η Κατερίνα 🙂

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας Έλληνας που φτάνει στην Ολλανδία και θέλει να αξιοποιήσει τα επιδόματα και τα βοηθήματα που του παρέχει το ολλανδίκό κράτος ή ο δήμος; Ποια είναι τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις του; Που χρειάζεται να απευθυνθεί; Αλλά και τι συμβαίνει τελικά με το περιβόητο Apostille – τη σφραγίδα που πιστοποιεί τη γνησιότητα ενός εγγράφου;

Όλα αυτά συζητήσαμε στην εκπομπή, τα οποία αποτελούν και τον πυρήνα των θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται ο Γιώργος αλλά και ο Δημήτρης Γραμματίκας στα πλαίσια του προγράμματος «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία».

Μπόνους και μια σύντομη συνομιλία που κατέγραψε ο νεοαφιχθέντας Αρης όταν πήγε στο Ελληνικό Σπίτι στο Άμστερνταμ για να μιλήσει με τον Δημήτρη Γραμματίκα την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στις ώρες κοινού όπου μπορεί να πηγαίνει ο καθένας που χρειάζεται βοήθεια για κάποιο από τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή ή την εργασία στην Ολλανδία. Ο Άρης είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει μόλις 2 μήνες στην Ολλανδία.

Ο Γιώργος πάλι έχει κάποια χρόνια στην Ολλανδία, είναι παλιός γνώριμος & φίλος της εκπομπής και μαζί με τον επίσης φίλο Δημήτρη Γραμματίκα, οργανώνουν τακτικές συναντήσεις για τους Έλληνες που μόλις έχουν έρθει στη χώρα αλλα και για ολους οσους έχουν απορίες, ερωτήσεις ή χρειάζονται βοήθεια για πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή ή την εργασία στην Ολλανδία.

.

«Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία»

Θα τους βρείτε:

Κάθε Δευτέρα, από τις 19.00 μέχρι 21.00 ώρα, στο Vadercentrum ADAM (Jonckbloetplein 24, 2523 AR) στη Χάγη.

Από την επόμενη εβδομάδα οι Νεοαφιχθέντες σε καινούργιο στέκι, ώρες και ημέρα στο Ρότερνταμ.
Κάθε Τετάρτη από 17.00 – 19.00 στο Filo-Filo, Nieuwe Binnenweg 230A 3021 GN Rotterdam.

Κάθε Τρίτη, από τις 19.00 μέχρι 21.00 ώρα, στο Ελληνικό Σπίτι (De Wittenkade 111 sous 1052 AG) στο Άμστερνταμ. (Η μέρα άλλαξε)

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΤΡΕΧΤΗ!
Για απορίες, ερωτήσεις ή απλά κουβέντα και καφέ θα βρείτε τους «Νεοαφιχθέντες και στην Ουτρέχτη, από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Τετάρτη, από τις 19.30 μέχρι τις 21.30.
Μαζεύονται, προσωρινά, στο Stan & Co Ganzenmarkt 16A 3512 GD Utrecht
Αναγνώριση: πορτοκαλί καπέλα!

Επίσης, στη σελίδα της πρωτοβουλίας στο Facebook («Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία»), ο Γιώργος και ο Δημήτρης προβάλουν επίκαιρες πληροφορίες και ισχύουσες νομοθεσίες.

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*