ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ποιοι ειμαστε

Είμαστε μια ιστοσελίδα που ξεπήδησε μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή Hellas Pindakaas και συγκεκριμένα μέσα από την ανάγκη να επεκτείνουμε το περιεχόμενο της εκπομπής και πέρα από τη μία ώρα ραδιοφωνικού χρόνου. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ραδιοφωνική εμπειρία με ακόμη πιο διαδραστικό περιεχόμενο. Από την καρδιά της Ευρώπης, το όμορφο Άμστερνταμ, θα φέρνουμε στις οθόνες σας ειδήσεις που καλύπτουν την ελληνική και την ολλανδική επικαιρότητα, άρθρα και βίντεο που διαβάσαμε και σας προτείνουμε, χρήσιμες πληροφορίες για τους έξπατ, ένα μπλογκ που θα χρονογραφεί μέρα με τη μέρα τη ζωή στην Ολλανδία, έναν οδηγό για το που να βγείτε και τι να δείτε και όλες τις συμμαχικές δυνάμεις που ως εκπομπή εκτιμούμε και υποστηρίζουμε.

 

 

Η ιστοσελίδα είναι η συνέχεια της εκπομπής στο διαδίκτυο.Όσα δεν χωράνε να πουμε μέσα σε μια ώρα, μπορούμε να τα ανεβάσουμε εδώ. Όταν κλείσουν τα μικρόφωνα και θέλει κάποιος να μάθει περισσότερα για τον καλεσμένο ή το θέμα που καλύψαμε, θα μπορεί να σερφάρει στην ιστοσελίδα του Hellas Pindakaas.

Επειδή το ζωντανό ραδιοφωνικό Hellas Pindakaas είναι μία φορά την εβδομάδα, δεν θέλουμε να σας αφήνουμε μόνους σας στο διάστημα από τη μία Πέμπτη ως την επόμενη. Η επαφή με το κοινό μας θέλουμε να είναι συνεχής και αδιάκοπη… και όσο περισσότερο διαδραστική γίνεται!

 

 

Περιεχό -μενου: Το ζουμί του σάιτ

Ως δημοσιογραφική ομάδα που είμαστε, μας αρέσουν οι ειδήσεις, είμαστε news junkies… μέχρι τώρα ποστάραμε ειδήσεις και ενδιαφέροντα άρθρα στη σελίδα μας στο Facebook – ήρθε η ώρα να αποφορτίσουμε το Facebook, όπου από δω και στο εξής θα ποστάρουμε μόνο ποστ σχετικά με την εκπομπή και με εκδηλώσεις στην Ολλανδία. Στην ενότητα Ειδήσεις θα βρείτε ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ολλανδία και τον κόσμο.

Η ειδική ενότητα Εκπομπές περιέχει τις καλύτερες εκπομπές από τα 3 τελευταία χρόνια και τις παρουσιάζει μαζί με το οπτικό υλικό που της συνόδευε όταν βγήκαν στον αέρα, δηλαδή το μπάνερ και την αναμνηστική selfie με τους καλεσμένους. Ενώ η ενότητα Στα ΜΜΕ περιέχει όλες τις εμφανίσεις και τις αναφορές της εκπομπής και των συντελεστών της στα μέσα μαζικης ενημερωσης της Ολλανδίας και της Ελλάδας. Είναι η παρουσία του Hellas Pindakaas στα ΜΜΕ των δύο χωρών.

Στην ενότητα Προτείνουμε θα βρείτε μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα και βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο, καθώς και προτάσεις μας για το πως να περάσετε τον ελέυθερο σας χρόνο εδώ (συναυλίες, μουσικές βραδιές, κινηματογραφος, τέχνες κλπ.). Στην ίδια ενότητα θα βρείτε τις Συμμαχικές μας Δυνάμεις – εκπομπές, ιστοσελίδες, web-κοινοτητες, blogs και λινκς για όλους όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς. Ένας από αυτούς, ο Jo Di, είναι τόσο πολυγραφότατος που αποφασίσαμε να του δώσουμε δική του ενότητα!

Το Hellas Pindakaas Online έχει και Blog! Εκεί θα ανεβάζουμε ποστ που χρονογραφούν την καθημερινότητα της Ολλανδίας. Μια εικόνα της πόλης ή της ολλανδικής υπαίθρου, μια εμπειρία μοναδική, εντυπώσεις ενός άρτι αφιχθέντος από την Ελλάδα έξπατ και ότι άλλο μικρό ή μεγάλο συμβάν θα έγραφε κανείς στο ημερολόγιο του.

Η πιο χρήσιμη ίσως ενότητα για έναν έξπατ που μόλις ήρθε από την Ελλάδα, είναι η ενότητα Χρήσιμα! Μια ματιά στο περιεχόμενο της θα πείσει και τους πιο ξερόλες ή έμπειρους από εσάς. Συμβουλές και συγκεκριμένες πληροφορίες για την ζωή στην Ολλανδία και για συγκεκριμένα θέματα όπως η εύρεση σπιτιού ή εργασίας, επιδόματα και ασφάλιση, αλλά και ενημέρωση για τις οργανωμένες ελληνικές κοινότητες της Ολλανδίας.

Μέσα από την ενότητα Επικοινωνία δεχόμαστε και προτάσεις για καλεσμένους. Θέλουμε η εκπομπή να συμβάλει στη δικτύωση των Ελλήνων της Ολλανδίας και κάτι τέτοιο μπορεί να πετύχει όταν μοιραζόμαστε μεταξύ μας τις πληροφορίες και τις γνωριμίες μας. Μπορείτε να Προτείνετε έναν καλεσμένο, όποιον πιστεύετε οτι έχει κάτι να πει ή θέλει κάτι να μοιραστεί με τους υπόλοιπους από εμάς… ή να προτείνετε ακόμα και τον εαυτό σας. Και φυσικά μπορείτε να μας αφήνετε τη γνώμη σας, το λεγόμενο Φίντμπακ σας, για την εκπομπή, τους καλεσμένους μας, εμάς τους συντελεστές, ένα άρθρο που διαβάσατε στο Hellas Pindakaas Online, κάτι που σας απασχολεί, κάτι που έχετε να ρωτήσετε ή κάτι που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας και με τους ακροατές και διαδικτυακούς αναγνώστες μας.

 

 

Ο στόχος μας

Στόχος μας, πέρα από την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε διαφορετικές κοινότητες, είναι να δώσουμε το ελληνικό στίγμα στον πολυπολιτισμικό καμβά της Ολλανδίας, δίνοντας βήμα στους χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες (νέους και νέες έξπατ) που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα και θέλουν να κρατήσουν επαφή με την ελληνική γλώσσα και πραγματικότητα, αρνούμενοι να αφομοιωθούν από το δελεαστικό ολλανδικό χωνευτήρι… Όσοι δεν το ‘χετε σκοπό να απαρνηθείτε το ελληνικό σας dna, ελάτε να δυναμώσουμε παρέα την εικόνα της Ελλάδας στο μουλτικουλτουρέ παζλ της Ολλανδίας.

Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε και να ενδυναμώσουμε το ελληνικό στοιχείο στην Ολλανδία, έχουμε σύμμαχο μας το προνομιακό πλεονέκτημα που μας έδωσαν οι αμέτρητες συνεντεύξεις που πήραμε για την ραδιοφωνική μας εκπομπή από Έλληνες έξπατ στην Ολλανδία και Έλληνες δεύτερης γενιάς. Η εκπομπή μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τους Έλληνες που ζουν εδώ, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις αξιώσεις τους.

 

Το μήνυμά μας

Το μήνυμα του Hellas Pindakaas Online, όπως δηλώνει και το κατά το ήμισυ ολλανδικό όνομά του, δεν είναι αποκλειστικά και στενόμυαλα ελληνικό αλλά ενωτικό. Στόχος μας είναι να βρούμε κοινά σημεία αναφοράς με την ολλανδική κοινότητα και να τα προβάλουμε. Να δείξουμε ότι όλοι στην ιδια βάρκα πλέουμε, άσχετα αν σε πολιτικό ή καθημερινό επίπεδο μοιάζει να υπάρχουν κόντρες και συγκρούσεις. Πιστεύουμε πως οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντιθέτως έχουν πολλά που τους ενώνουν και μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, όπως ακριβώς συνυπάρχουν και στον αέρα του δημοτικου ραδιοφώνου του Άμστερνταμ εκπομπές με διαφορετικές γλώσσες και αφετηρίες. Το όραμα μας είναι η συνύπαρξη των Ελλήνων με τους Ολλανδούς αλλά και με τις υπόλοιπες κοινότητες από όλο τον κόσμο που θα βρει κανείς στην Ολλανδία. Στο Άμστερνταμ συνυπάρχουν πάνω από 180 διαφορετικές εθνικότητες. Κι επειδή εμείς πιστεύουμε στην πολυπολιτισμικότητα ως ανθρώπινη αξία, αποφασίσαμε να κάνουμε και αγγλική βερσιόν, που θα καλύπτει όλους όσους δεν γνωρίζουν ελληνικά αλλά ενδιαφέρονται να ακούσουν και να διαβάσουν το Hellas Pindakaas.

 

Η φιλοσοφία μας

Είναι η Ολλανδία ο παράδεισος… και η Ελλάδα η κόλαση; Η φιλοσοφία της ιστοσελίδας αλλά και της εκπομπής βασίζεται στην ιδέα ότι για να έρθουν δυο λαοί, δυο κοινότητες πιο κοντά η μία στην άλλη, θα πρέπει να κατανοήσουν βαθιά η μία την άλλη. Το πρώτο βήμα προς την κατανόηση και την αποδοχή είναι να καταρριφθούν μια σειρά από μύθοι και δοξασίες για τις δύο πλευρές. Μόνο όταν αναγνωρίσουμε τα στερεότυπα και δούμε τα θέματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, θα κατανοήσουμε ο ένας τον άλλo, θα πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο και εντέλει θα αναπτύξουμε και το bicultural mind μας… θα μπορουμε δηλαδή να ανταποκρινόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο στο κατάλληλο κοινό.

Η Ολλανδία δεν είναι ο παράδεισος που πολλοί νεοφιλελέυθεροι στενόμυαλοι θέλουν να παρουσιάζουν, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουλούσιος. Εδώ που κάποτε γεννήθηκαν οι πιο ριζοσπαστικες ιδέες και πολιτικές (βλέπε πολιτική για την πορνεία ή τα ναρκωτικά), μετά το 2000 οι ριζοσπαστικές ιδέες μπήκαν στη μπάντα και έδωσαν τη θέση τους σε άκρως συντηρητικές πρακτικές και αντιλήψεις, στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης για τους λίγους. Και συνεχίζει: “Ένας από τους μύθους με τους οποίους ασχολήθηκα εκτενώς από την πρώτη χρονιά που έγραφα από το Άμστερνταμ για το θεσσαλονικιώτικο περιοδικό SOUL, και αργότερα για τη Lifo.gr, είναι ο μύθος πως η Ολλανδία είναι ένας παράδεισος για να ζήσει κανείς – παράδεισος νομιμότητας, υγειούς και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, οργανωτικότητας, κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας, προοδευτισμού και ανοχής/ανοιχτού πνεύματος. Χρόνο με το χρόνο το θετικό αυτό στερεότυπο για την Ολλανδία άρχισε να ξεφτίζει και να δίνει τη θέση του στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον υπερσυντηρητισμό, το νεοπλουτισμό, τον άκρατο ατομικισμό και τον αχαλίνωτο οικονομικό φιλελευθερισμό. Μια χώρα που θαύμαζα για τις πρωτοποριακές της ιδέες και τον ουμανισμό της, που βρισκόταν στην καρδιά των εξελίξεων σε πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό επίπεδο, την παρατηρώ εδω και 17 χρόνια να αλλάζει και να αντικατοπτρίζει όλο και πιο έντονα την πορεία μιας Ευρώπης ξένης προς τους λαούς και τα συμφέροντα τους– μιας Ευρώπης-φρούριο των ισχυρών. Αυτή τη νέα Ευρώπη της κρίσης χρέους, των περικοπών, της ψευτικης αλληλεγγύης και του εθνικισμού θα έχουμε στο στόχαστρο της κριτικής μας. Και έχουμε τα φόντα να τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ακριβώς επειδή δεν έχουμε κανένα αφεντικό – δεν εξαρτόμαστε από κανέναν!”

 

Τι σημαίνει εθελοντική;

Το Hellas Pindakaas Online δεν είναι επιχείρηση – μην σας ξεγελάει το .com! Το σάιτ οργανώνεται και λειτουργεί πάνω σε εθελοντική βάση, όπως ακριβώς και η εκπομπή μας. Τα όποια έξοδα καλύπτονται από σπόνσορες που θέλουν να συνδράμουν έτσι ώστε το Hellas Pindakaas να συνεχίσει να εκπέμπει την φωνή του στα ελληνικά, στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.

 

 

 

Eκπομπή: Η αφετηρία μας

Κάναμε το ντεμποὐτο μας στις ολλανδικές ραδιοσυχνότητες την 1η Απριλίου του 2012, ως η πρὠτη ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή της Ολλανδίας. Όχι δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά μία πρωτοβουλία ώστε όλοι εμείς οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της Ολλανδίας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ίσως και τις μοναξιές μας.

 

Από τότε και μέχρι πρότινος, η εκπομπή Hellas Pindakaas μεταδιδόταν κάθε Παρασκευή στις 21:00 – ολλανδική ώρα – από τη συχνότητα /Wereld FM, του δημοτικού ραδιοφωνου του Άμστερνταμ Salto Public Access Radio.

 

Το Hellas Pindakaas άλλαξε συχνότητα και μέρα εκπομπής – Από τις 20 Οκτώβρη 2016 εκπέμπουμε κάθε Πέμπτη στις 21’00 από το Stads FM

.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Hellas Pindakaas ξεκίνησε να εκπέμπει το 2012 από τη συχνότητα Wereld FM – κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κανάλι του Salto φιλοξενεί ξενόγλωσσες εκπομπές από όλο τον κόσμο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το δημοτικό ραδιόφωνο του Άμστερνταμ, το Salto, διαθέτει 5 ραδιοφωνικές συχνοτητες, πέντε ραδιοφωνικά κανάλια δηλαδή. Το δευτερο κανάλι στη σειρά κατάταξης είναι το Wereld FM, από όπου ξεκινήσαμε να εκπέμπουμε το 2012, καθως ειμασταν μια αμιγως ελληνική εκπομπη.

Χρόνο με το χρόνο, το Hellas Pindakaas άρχισε να ανοίγει τη γκάμα της θεματολογίας του και να φιλοξενεί καλεσμένους στο στούντιο που δεν μιλούσαν ελληνικά, είχαν όμως κάτι σημαντικό και αξιοσημείωτο να μοιραστούν με όλους εμάς!

Θα το βρείτε γραμμένο και εδώ παραπάνω, στο μήνυμα του Hellas Pindakaas. Όπως δηλώνει και το κατά το ήμισυ ολλανδικό όνομά του, το μήνυμα του δεν είναι αποκλειστικά και στενόμυαλα ελληνικό, αλλά ενωτικό. Τι σημαινει αυτο; Στόχος μας είναι να βρούμε κοινά σημεία αναφοράς με την ολλανδική αλλά και την expat κοινότητα και να τα προβάλουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Έτσι, ήταν θέμα χρόνου και μόνο, να αρχίσουμε να κάνουμε εκπομπές και στα αγγλικά – –  σας θυμιζω τις συνεντευξεις με το βρετανικό γκρουπ Molotov Jukebox, με το ολλανδικο γκρουπ Snowapple, με τη χορογραφο Lonekke van Leth που ανέβασε την Οδύσσεια, με το διεθνές καστ του Οιδίποδα, με τον υπευθυνο του κεντρου International Health Services και πολλές άλλες – και, φυσικά, για τον ίδιο ακριβως λόγο φτιάξαμε και την αγγλική βερσιόν του hellaspindakaas.com – για να αγκαλιάσουμε έτσι ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό Ελληνων, Oλλανδων και κάθε λογής και εθνικότητας έξπατ ή πολίτη του κόσμου. Κι έτσι, οι προσπάθειες μας να ανοίξουμε την εκπομπή και το σάιτ μας και στο ξενόγλωσσο κοινό, έπιασαν τόπο!

Το Salto Public Access Radio, αναγνωρίζοντας την 5χρονη επιτυχημένη πορεία του Hellas Pindakaas στην συχνότητα Wereld FM, αποφάσισε να μας αναβαθμίσει, παραχωρώντας μας μία θέση στο πρώτο ραδιοφωνικό κανάλι του σταθμού, το Stads FM!

 

 

Το Stads FM είναι το πιο δημοφιλές από τα 5 ραδιοφωνικά κανάλια του Salto και φιλοξενεί κατά κύριο λόγο εκπομπές στην ολλανδική γλώσσα. Με κάποιες φωτεινές  εξαιρέσεις βέβαια, που οφείλονται στην επιτυχημένη πορεία συγκεκριμένων εκπομπών και στη απήχηση που έχουν στο ευρυ κοινό. Μία από αυτες τις εκπομπές είναι η αγγλόφωνη English Breakfast – και – από τις 20 Οκτώβρη 2016 είναι και – το-  Hellas Pindkaas!

Αυτο φυσικά δε σημαινει οτι το Hellas Pindkaas θα χασει την ελληνικη του ταυτότητα – το αντίθετο μάλιστα, θεωρούμε κατάκτηση ότι μια ελληνική εκπομπή έσπασε το ολλανδικο γλωσσικο φράγμα και κατάφερε να προσχωρήσει στην πρώτη και πιο αγαπητή συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου του Αμστερνταμ! Η αποστολη που έχει η εκπομπή να φέρει στο προσκήνιο την ελληνικη κοινότητα της Ολλανδίας, αλλά και να την φέρει σε επαφή με τις υπόλοιπες κοινότητες,  ενισχύεται σημαντικά από την εξέλιξη αυτη. Γιατι μεγαλώνει το ακροατήριο μας! Αρα το μηνυμα μας θα βρισκει ολο και περισσότερους αποδέκτες!

Τώρα, η αλλαγή συχνότητας, έχει ως συνέπεια να αλλάξει και η μέρα που θα μεταδίδεται η εκπομπή. Κατά πάσα πιθανότητα, από τις αρχές του επόμενου μήνα, το Hellas Pindkaas θα μεταδίδεται κάθε ΠΕΜΠΤΗ στις 9 η ωρα! Η ώρα δεν αλλάζει, παραμένει το ραδιοφωνικό ραντεβού μας στις 9 το βράδυ – απλώς αντί για Παρασκευη, θα εκπέμπουμε Πέμπτη βράδυ !

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας, η αναβάθμιση αυτή, και ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε και στη νέα μας μέρα και συχνότητα, με την ίδια διάθεση που το κάνατε και ως σήμερα!

 

 

Το εθεολοντικό μας dna

Δεν είμαστε επιχείρηση… το κάθε άλλο, η εκπομπή ειναι εθελοντική από την κορφή ως τα νύχια. Η κάθε ώρα εκπομπής στον αέρα του Salto κοστίζει ένα συγκεκριμένο πόσο. Έτσι ερμηνεύεται το «εθελοντική» στα πλαίσια του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Άμστερνταμ. Πέρα από το αντίτιμο για κάθε ώρα εκπομπής, το Hellas Pindakaas έχει και ένα σωρό άλλα εξοδα για να βγει στον αέρα σωστά και με επαγγελματισμό. Τα έξοδα αυτά καλύπτονται είτε από την τσέπη μας, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων από τους σπόνσορες μας, που δεν είναι άλλοι παρά οι λίγοι και τολμηροί συνοδοιπόροι και συνεργάτες μας στην προσπάθεια να ενισχύσουμε την διασπορά και την αρμονική συνύπαρξη.

Ασχολούμαστε με θέματα κουλτούρας, με τις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και με την επικαιρότητα, με κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αφορούν τόσο την ελληνική όσο και την ολλανδική κοινότητα. Κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός καλεσμένος, από την Ελλάδα ή την Ολλανδία, μας κρατάει συντροφιά για μία ολόκληρη ώρα στο στούντιο 1 (πλέον) του Salto Stads FM.

 

 

Και φυσικά, επειδή ραδιοφωνική εκπομπή είμαστε, η μουσική, ανεξαρτήτως είδους, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέρα από τη μουσική που συντροφεύει κάθε εκπομπή μας, πολλές φορές έχουμε τη χαρά να έχουμε και ζωντανή μουσική στο στούντιο, από Έλληνες αλλά και Ολλανδούς καλλιτέχνες που παίζουν ελληνικές πενιές ή εκλέκτικ μελωδίες με αγγλικό στίχο.

Το Salto παίζει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και ελληνική μουσική. Πρόκειται για τραγούδια που τους δώσαμε εμείς ως εκπομπή, με στόχο να ενισχύσουμε το ελληνικό μουσικό στίγμα στα πολύχρωμα ερτζιανά της Ολλανδίας.

Το Hellas Pindakaas είναι μία εθελοντική εκπομπή. Κανένας από τους συντελεστές της δεν αμοίβεται για τη δουλειά και για το χρόνο που αφιερώνει. Η συνέπεια, ο ζήλος, η όρεξη και ο επαγγελματισμός που αποπνέει βρίσκει ανταπόκριση στους ακροατές της, που κάθε εβδομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια την στηρίζουν παραμένοντας πιστοί στο ραδιοφωνικό ραντεβού της Πέμπτης (πλέον).

 

Γι᾽αυτό και το 2013 καταφέραμε ν᾽αποσπάσουμε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη έξπατ εκπομπή του Salto – το Amsterdamse Media Prijs 2013 ανήκει σε όλους όσοι  πέρασαν το κατώφλι του Hellas Pindakaas και σε όλους όσοι μας ακούνε.

 

Και αν ακόμα δε σας πείσαμε για το ποιοι είμαστε, μπορείτε ν᾽ακούσετε όλες τις εκπομπές του Hellas Pindakaas, on demand, μέσα από την ενότητα ΕΚΠΟΜΠΕΣ εδώ στο hellaspindakaas.com ή στο SoundCloud – και ευχόμαστε να ενταχθείτε σύντομα στη ραδιοφωνική μας παρέα και να κάνουμε τη ζωή στην Ολλανδία λίγο πιο ευχάριστη και λίγο πιο… νόστιμη.

 

 

 

 


H
ομάδα μας

 

Νίκος Κουλούσιος
Αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, μέλος της ολλανδικής Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Buitenlandse Pers Vereniging). Ξεκίνησα να γράφω για την Ολλανδία από το 1999 που βρίσκομαι στη χώρα, πρώτα στο Όζον, αργότερα στο περιοδικό SOUL και στην ιστοσελίδα Lifo.gr. Εχω αρθρογραφήσει και στη Μακεδονία, στον Ταχυδρόμο και στο TVXS.gr. Παρακολουθώ ανελλιπώς και τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα και αναλύω τις όποιες εξελίξεις και στα ολλανδικά ΜΜΕ, όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές Buitenhof, Een Vandaag και Nieuwsuur – ενώ έχω αρθρογραφήσει στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα Dutchnews.nl και στο ολλανδικό περιοδικό 360 International. Από το 2012 ξεκίνησα την εκπομπή Hellas Pindakaas – μια εθελοντική εκπομπή που ενδυνάμωσε μέσα μου την αγάπη που τρέφω για το μέσο του ραδιοφώνου, ενώ παράλληλα μου έδειξε πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με τα κοινά και η συνεργασία ανάμεσα σε έξπατς που μπορεί να ζουν εδώ, έχουν όμως πάντα τη σκέψη και την έννοια της Ελλάδας μέσα τους. Θα με βρείτε στο Facebook και στο LinkedIn. Και ως Hellas Pindakaas θα με βρείτε στο FacebookSoundCloud, Twitter, Instagram και YouTube.

.

Είμαι ο Παναγιώτης Γιουβανάς. Ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Γεωλογία στο Αριστοτέλειο και Project Management στο Καποδιστριακό. Πέρα από τις σπουδές, μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω, να διαβάζω βιβλία, να ταξιδεύω, να κάνω εθελοντισμό και φυσικά να γράφω. Παραλίγο θα ήμουν μόνιμος κάτοικος Χάγης αλλά τελικά τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα σχεδίασα. Όμως από τη σύντομή μου διαμονή εκεί μου έμεινε αυτή η όμορφη συνεργασία με το hellaspindakaas.com όπου και μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τις σκέψεις μου. Μπορείτε να με βρείτε σε Facebook, Twitter, Instagram και Linkedin.

.

Είμαι η Candy White και ζω στην Ολλανδία τα τελευταία 10 χρόνια. Σπούδασα μαγειρική και δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια ως σεφ. Οι σπουδές κοινωνιολογίας ήρθαν στη ζωή μου σχετικά αργά, καθώς έψαχνα να βρω τρόπους να κατανοήσω τον περίεργο κόσμο στον οποίο ζούμε. Την προσπάθεια μου να αντιληφθώ και να επεξεργαστώ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, αποφάσισα να τη μοιραστώ και να την συζητήσω με όλους τους φίλους και αναγνώστες του Hellaspindakaas.com

.

Είμαι η Valeria Nazzi. Κατάγομαι από την Ιταλία, αλλά ζω στη Χάγη όπου σπουδάζω Διοίκηση Επικοινωνίας στο Haagse Hogeschool. Στο πλαίσιο των σπουδών μου και του Radio Journalism Certicifate, κάνω αυτόν τον καιρό την πρακτική μου στο Hellas Pindakaas. Γράφω ιστορίες για πράγματα που αφορούν τη ζωή μου και τις εμπειρίες μου ως έξπατ που ζει στην Ολλανδία. Πράγματα που αφορούν και το έξπατ κοινό του Hellas Pindakaas. Το διεθνές μου υπόβαθρο, έχοντας σπουδάσει σε διεθνές σχολείο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, καθώς και το γεγονός ότι έζησα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, επηρεάζουν βαθιά τον τρόπο με τον οποίο ζω τη ζωή μου σε μια ξένη χώρα. Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn.

 

 

 

 

Readers Comments (1)

  1. Χρήστοs 01/05/17 @ 15:35

    Τους χαιρετισμούς και καλό κουράγιο!!!

    Απάντηση

Leave a comment

Your email address will not be published.


*