ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ελληνικη κοινοτητα Αμστερνταμ και περιχωρων στο Hellas pindakaas

20151106_220547

.

Το Ποιος, Που, Πότε & Γιατί της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερνταμ – Ακούστε ON DEMAND! Με τους Jeroen Lases, Ειρήνη Τουφεξή & Δημήτρη Φιλιππόπουλο. Η όρεξη για προσφορά, το όραμα για την κοινότητα και ο εθελοντισμός είναι τα στοιχεία των καλεσμένων που ξεχώρισαν από την κουβέντα μας. Γιατί είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μέλη της Κοινότητας και να δραστηριοποιηθούμε; Ποιες είναι οι ανάγκες που καλύπτει αλλά και που έχει η Κοινότητα; Τι μαθήματα προσφέρει; Τί είναι οι βραδιές ενημέρωσης των νεοαφιχθέντων και κάθε πότε γίνονται; Πώς ενισχύει η Κοινότητα τη σύσφιξη των σχέσεων και την συνύπαρξη Ελλήνων και Ολλανδών; Πόσο περισσότερα πράγματα θα μπορούσε να κανει η Κοινότητα αν όλοι οι Έλληνες που ζουν στο Άμστερνταμ γινότανε μέλη; Μπορεί μια κοινότητα Ελλήνων στο εξωτερικό να επιτελέσει το έργο της με επιτυχία όταν δεν υπάρχει αρκετή συμμετοχή από τον κόσμο; Ακούστε την εκπομπή και περάστε από την De Wittenkade 111 να τους γνωρίστε – είναι κάθε μέρα εκεί!

 

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή.

 

Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία

Κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 – 21:00 στον χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερνταμ (De Wittenkade 111) θα βρίσκεται ένας εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» , πρόθυμος να λύσει απορίες, να απαντήσει ερωτήσεις ή να σας βοηθήσει για πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή ή την εργασία στην Ολλανδία.

Η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ λειτουργεί ως ένας χώρος συνάντησης, συνεργασίας και παρέας για Έλληνες και Ολλανδούς. Ακούστε και μάθετε κι εσείς πώς μπορείτε να γίνετε μέλη. Τα παιδιά της Κοινότητας μπορεί να μην εχουν τη δυνατοτητα να σας βρουνε σπίτι ή εργασία – εξάλλου δεν είναι αυτός ο ρόλος μιας ελληνικής κοινότητας στην Ολλανδία. Είναι όμως κάθε μέρα στην De Wittenkade 111 πρόθυμοι να σας ακούσουν και να μιλήσουν μαζί σας για ότι σας απασχολεί. Αυτό που εξασφαλίζεται αν γίνετε μέλη στην Κοινότητα είναι η βιωσιμότητα της – ότι θα συνεχίσει να υφίσταται δηλαδή χάρη στη συμβολή των μελών, καθως η Κοινότητα δεν εχει οικονομική υποστήριξη από πουθενά αλλού. Επίσης τα μέλη έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και event της Κοινότητας στα οποία τα μη-μέλη πληρώνουν είσοδο. Αυτή τη στιγμή τα μισά από τα μέλη που αριθμεί η Κοινότητα είναι μη-Ελληνες, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για την συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση των δυο κοινοτητων – σκεφτείτε όμως πόσο περισσότερα πραγματα θα μπορούσε να κανει η Κοινότητα  αν όλοι οι Έλληνες που ζουν στο Άμστερνταμ γινότανε μέλη! Μια κοινότητα Ελλήνων στο εξωτερικό μπορεί να επιτελέσει το έργο της με επιτυχία μόνο όταν υπάρχει συμμετοχή από τον κόσμο!

 

Η σελίδα της Κοινότητας

Η Κοινότητα στο Facebook

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά