ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Υπηρεσιες υγειας για expats στην Ολλανδια – μια εκπομπη με τους Dirk Jan Frijling (IHS), Βιβιαν Χιονα (Expat Nest), Αρσυλια Γιαραμαζιδη

Με το Νικόλα, την Αρσυλία, τον Dirk Jan και τη Βίβιαν μετά την εκπομπή.

 

Ακούστε κι εσείς την εκπομπή από εδώ, μάθετε για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης, αλλά και για το πώς μπορείτε να βοηθηθείτε από το SGE International, αν μένετε κοντά ή μέσα στο Eindhoven.

 

Τι είναι αυτό που οδηγεί τους expats, όταν χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, να την αναζητούν πίσω στις χώρες τους ή σε άλλες χώρες εκτός Ολλανδίας; Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 30% των internationals έχουν αληθινή εμπιστοσύνη στους Ολλανδούς γιατρούς.

Σε αυτήν την εκπομπή είχαμε μία ξεχωριστή δίγλωσση κουβέντα με θέμα τις ιατρικές υπηρεσίες για expats στην Ολλανδία.

Μάθαμε για το πάνελ που οργανώθηκε απο το IHS με σκοπό να ακουστεί η γνώμη των μη-Ολλανδων και να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα στην προσπάθεια να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των internationals στις ολλανδικές υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, πήραμε μια ιδέα από το πώς λειτουργεί το ολλανδικό σύστημα υγείας, και μάθαμε για τους «general practitioners», τους «huisartsen» και τους «specialists», ενώ πήραμε πληροφορίες για την ιατρική ασφάλιση στην Ολλανδία και τις περιπτώσεις των φοιτητών.

H Αρσυλία Γιαραμαζίδη, έχοντας ζήσει 4 χρόνια στην Ολλανδία, είχε να μοιραστεί τις δικές της εμπειρίες από το ολλανδικό σύστημα υγείας, εμπειρίες τις οποίες κατέθεσε και στο πάνελ που διοργανωσε ο Dirk Jan.

Ο Dirk Jan Frijling μας μίλησε για την εταιρία του, International Health Services (IHS), και τη συνεργασία της με το SGE International Eindhoven, εναν οργανισμό που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους expats να έρθουν σε επαφή με παθολόγους αρχικά και να λάβουν ιατρική περίθαλψη όσο το δυνατόν ευκολότερα και πιο ολοκληρωμένα.

Ακόμα, η Βίβιαν Χιoνά μας έδωσε την επαγγελματική της άποψη σε θέματα ψυχολογιας των εξπατς και μιλησε και για το συστημα υγειας της Ολλανδίας και το πως αντιμετωπιζουν οι Ολλανδοί ψυχολόγοι έναν έξπατ που απλά δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά