ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το ελληνικο σχολειο του Αμστερνταμ στο Hellas Pindakaas – Ακουστε On Demand

 

Με την Μαίη και την Κατερίνα μετά την εκπομπή. Το Ελληνικό Σχολείο του Άμστερνταμ είχε την τιμητική του την Παρασκευη που μας πέρασε. Χάρη στην προσπάθεια των γονέων και των δασκάλων το σχολείο λειτουργεί κανονικά, παρ΄όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις. Η Μαίη και η Κατερίνα ήρθαν στην εκπομπή για να δώσουν ένα πρώτο θετικό παρών. Η αρχή έγινε απόψε,,, έπεται συνέχεια, με περισσότερη συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο, τους μαθητές και την εκπομπή.

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το λινκ!

 

Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε ιδέες που θα φέρουν τους μαθητές πιο κοντά στην εκπομπή και θα τους δώσουν ακομη ένα “εργαλείο”, ραδιοφωνικό αυτή τη φορά, για να εξασκήσουν πιο δημιουργικά και με μεγαλύτερη ζωντάνια και φαντασία την ελληνική γλώσσα, πέρα από βιβλία και ασκήσεις γραμματικής.

 

 

Το Ελληνικό Σχολείο «Αθηνά» του Άμστερνταμ, είναι μια όμορφη και κυρίως χρήσιμη πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2001 και παρέχει δύο φορές την εβδομάδα στα Ελληνόπουλα του Άμστερνταμ και των περιχωρων την ευκαιρία να έρθουν (και να μείνουν) σε επαφή με την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό.

Πρόκειται για ένα σχολείο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος, το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, όχι μόνο να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής γλώσσας, αλλά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Μαζί μας είχαμε στο στούντιο τη γραμματέα του Συλλόγου Γονέων, Μαίη Γκότση, και τη δασκάλα του σχολείου, Κατερίνα Τουρουντού.

 

.
Μας μίλησαν για το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, τις δυσκολίες διδασκαλίας Ελληνικών σε παιδιά που διαμένουν σε ένα καθόλα ολλανδικό περιβάλλον, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σχολείο, όπως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση και υποστήριξη από αρμόδιους φορείς. Παρά τις αντιξοότητες, όμως, συνεχίζουν, καθώς αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα -όπως μας είπαν και τα κορίτσια- είναι η ευγνωμοσύνη των παιδιών όταν μαθαίνουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαιτέρως την Ελλάδα, και μάλιστα έχουν σχηματίσει μια πολύ ιδανική εικόνα για αυτήν. Άλλωστε, γι’ αυτόν το λόγο συμμετέχουν με χαρά και στις γιορτές και εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο.

Κάνετε κλικ εδώ για την ιστοσελίδα του σχολείου.

 


 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*