ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Συνεντευξη στα ελληνικα με την ολλανδεζα δημοσιογραφο Ingeborg Beugel – απο το αρχειο του Hellas Pindakaas 16.9.2012

 

16 Σεπτέμβρη 2012 – Καλεσμένη στο στούντιο ήταν η Ingeborg Beugel, η Ολλανδέζα δημοσιογράφος που σηκώνει εδώ και καιρό «μόνη της» το σταυρό της αντικειμενικής προβολής των Ελληνικών θέσεων (από δημοσιογράφους) στα μεγάλα ολλανδικά ΜΜΕ. Μιλήσαμε στα ελληνικά. Αναφερθήκαμε στην πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα αλλά και Ολλανδία, στο μεταναστευτικό και την έννοια της πολυ-πολιτισμικότητας, σχολιάσαμε την κρίση χρέους στην Ευρώπη και την εικόνα της Ελλάδας στην Ολλανδία – αλλά μιλήσαμε περισσότερο για την αγάπη που τρέφει η Ingeborg για την Ελλάδα, καθώς και για την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη την οποία γνώρισε προσωπικά και για την οποία είχε πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί.

Η Ingeborg ήταν για χρόνια ανταποκρίτρια μεγάλων μέσων ενημέρωσης στην Αθήνα. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε πολιτικές συζητήσεις και talk shows (Pauw & Witteman), όπου καταφέρνει πάντα να θέτει τα ζητήματα στις σωστές τους διαστάσεις, να στηλιτεύει την υποκρισία των ιθυνόντων, και να παρουσιάζει και την άλλη, την πιο ανθρώπινη πλευρά της κρίσης και της λιτότητας. Παράλληλα αρθρογραφεί με πάθος για μεγάλες και έγκυρες ολλανδικές εφημερίδες. Το τελευταίο της άρθρο έχει τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι κοπρόσκυλο» όπου ξεσπαθώνει εναντίον της σκληρής και άδικης αντιμετώπισης που τυγχάνει η Ελλάδα από τους Ολλανδούς πολιτικούς. Στο άρθρο υποστηρίζει πως «η στάση της Ολλανδίας απέναντι στην Ελλάδα, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ίδια με τη στάση που τηρούσε στην πρώιμη εποχή της Αποικιοκρατίας».

Ακούστε την πρώτη εκπομπή με την Ingeborg από εδώ.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά