ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ελληνικο & ολλανδικο πασχα με τους Greg Nottrot & Tessa Soesbergen (+ Ingrid & Spiros)

Μεγάλη Παρασκευή στο Hellas Pindakaas. Με την Tessa, τον Greg, την Ingrid και τον Σπυρο μετά την εκπομπή. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την όμορφη συζήτηση. Σπύρο σ᾽ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για τις φωτογραφίες.

 

Ακούστε την εκπομπή εδώ.

 

 

Μιας και το ελληνικό Πάσχα συμπέφτει φέτος με το ολλανδικό, στο στούντιο του Hellas Pindakaas μιλήσαμε για τις πασχαλινές παραδόσεις σε Ελλάδα και Ολλανδία, με δύο Ολλανδέζες και έναν Ελληνο-Ολλανδό που έχουν στενές σχέσεις με την Ελλάδα και μιλούν ελληνικά. Γνωρίζετε τι είναι το κυνήγι των πασχαλινών αυγών;
10274208_733986349965108_7961904046686754775_n

O Greg είναι θεατρικός σκηνοθέτης και ηθοποιός με μητέρα Ελληνίδα. Μας μιλησε για τα ελληνικα που ηταν η πρώτη γλώσσα που άκουσε όταν γεννηθηκε, για τη μητέρα του φυσικά, για το πως νιώθει Έλληνας στη δουλειά του επάνω, για τα αρχαία που έμαθε στο γυμνάσιο και για το καινούριο θεατρικό που ανεβάζει, που θα λεγεται Weg! και θα εχει ως θέμα του τους μετανάστες.

_MG_8369

Η Tessa εργάζεται στο Ηogeschool Utrecht και μαθαίνει ελληνικά στο Volksuniversiteit Utrecht. Έχει ζήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Αθήνα ενώ ο αδερφός της ζει εδώ και 30 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και έχει βαφτιστεί Έλληνας Ορθόδοξος. Πιστή στην παράδοση των πασχαλινών αυγών, η Tessa ζωγράφισε μαζί με την κόρη της ένα πανέμορφο αυγό με το όνομα της εκπομπής και μας το χάρισε. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα, φωτογραφίες θα βρείτε στο χρονολόγιο του Μαζί μας ήταν και η Ingrid, που επίσης μαθαίνει ελληνικά μαζί με την Tessa.

_MG_8384

Πασχαλινή έκπληξη: Παρών χθες και ο καλός φωτογράφος και φίλος Spiros Gogas που πέρασε για να ευχηθεί Καλή Ανάσταση στους ακροατές του Hellas Pindakaas και να μας μιλήσει για την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στο Άμστερνταμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά