ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ & ΟΥΤΡΕΧΤΗ

 

Η πρωτοβουλία «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» ξεκίνησε για να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν έρθει πρόσφατα στις Κάτω Χώρες.
Απαντάμε και βοηθάμε, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, οποιεσδήποτε απορίες ή προβλήματα.
Διευκρινίσεις για δικαιώματα και υποχρεώσεις, αιτήσεις για επιδόματα, μη αναγνώσιμες επιστολές υπηρεσιών, θέματα εργασίας και εργασιακού δικαίου και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τη ζωή ή την εργασία στην Ολλανδία. Ακόμα και αν θέλετε να ξεκινήσετε επιχείρηση, έχετε προβλήματα με την εφορία ή δεν μπορείτε να διαλέξετε σχολείο για τα παιδιά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας. Για αυτά και πολλά άλλα θέματα μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις και διευκρινίσεις.


Θα μας βρείτε:

Άμστερνταμ (αλλαγή ημέρας!)
Κάθε Τετάρτη, από τις 19.00 – 21.00 ώρα, στο Ελληνικό Σπίτι, De Wittenkade 111 sous, 1052 AG)

Rotterdam
Κάθε Τετάρτη από 17.00 – 19.00 στο Filo-Filo, Nieuwe Binnenweg 230A 3021 GN)

Ουτρέχτη
Κάθε Τετάρτη, από τις 19.30 μέχρι 21.30 ώρα, στο Stan & Co Ganzenmarkt 16A 3512 GD

 

.

Τις ίδιες ώρες και μέρες εξυπηρέτηση ΚΑΙ μέσω Skype! Skypename: Griekse Spreekuur

 

Και αν δεν έχετε απορίες ή ερωτήσεις περάστε για καφέ και για να γνωριστούμε!

 

Προς το παρόν είμαστε μόνο στο Άμστερνταμ, το Ρόττερνταμ και την Ουτρέχτη. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορούμε να ξεκινήσουμε και σε άλλες πόλεις.
Οι ώρες εξυπηρέτησης γίνονται υπό την αιγίδα του ιδρύματος Lize (Συμβουλευτικού οργάνου της Ολλανδικής κυβέρνησης για θέματα Ευρωπαϊκής μετανάστευσης)


Με αυτό τον τρόπο έχουμε πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και ένα μεγάλο δίκτυο εμπειρογνωμόνων για μεταναστευτικά, νομικά, φορολογικά και πολλά άλλα θέματα που αφορούν άμεσα τους Ευρωπαίους μετανάστες.
Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις μεγαλύτερες απαιτήσεις χρειαζόμαστε όμως και άλλη βοήθεια. Όσοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία αλλά ταυτόχρονα να μάθουν και όλα τα απαραίτητα για την Ολλανδία ας στείλουν μήνυμα. Οι «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία» στο Facebook.

Μπορούμε να σας μάθουμε ότι ξέρουμε και ελπίζουμε να μάθουμε και εμείς από τις δικές σας εμπειρίες. Φυσικά αυτό που προσφέρουμε, και μετράει περισσότερο, είναι καλή παρέα και εκπλήρωση της πνευματικής σας περιέργειας.

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας Έλληνας που φτάνει στην Ολλανδία και θέλει να αξιοποιήσει τα επιδόματα και τα βοηθήματα που του παρέχει το ολλανδίκό κράτος ή ο δήμος; Ποια είναι τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις του; Που χρειάζεται να απευθυνθεί; Αλλά και τι συμβαίνει τελικά με το περιβόητο Apostille – τη σφραγίδα που πιστοποιεί τη γνησιότητα ενός εγγράφου;

Όλα αυτά συζητήσαμε στην εκπομπή, τα οποία αποτελούν και τον πυρήνα των θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται ο Γιώργος Ανδρονικίδης και ο Δημήτρης Γραμματίκας στα πλαίσια του προγράμματος «Νεοαφιχθέντες στην Ολλανδία».

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά