ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ακουστε ON DEMAND τη συνέντευξη με τη συνθέτρια Καλλιόπη Τσουπάκη

Η Καλλιόπη Τσουπάκη στο Hellas Pindakaas – Fortress Europe, 8 Νοέμβρη, Theater aan de Parade, ‘S- Hertogenbosch.

Σε αυτό το Hellas Pindakaas είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο στούντιο την συνθέτρια Καλλιόπη Τσουπάκη. Μιλήσαμε για τη νέα της όπερας με τίτλο Fortress Europe/Ευρώπη Φρούριο που ανεβαίνει στο ‘S- Hertogenbosch στις 8 Νοέμβρη.
.

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

.
Η δημιουργός μιλάει για τη νέα της όπερα, για το πως προσεγγίζει μουσικά ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα και αποκαλύπτει το μουσικό θέμα που διατρέχει ως κύμα και ενώνει μουσικά όλο το έργο. «Η μουσική πρέπει να ζει», αυτή είναι η κύρια αποστολή της σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά. Στη σκηνή του θεάτρου ή της όπερας η μουσική γίνεται από πληροφορία-εμπειρία. Από τη μία η φωνή των χαμένων προσφύγων με μουσική υπόκρουση επηρεασμένη από τη θάλασσα,  και απο την άλλη η γηραιά κυρία Ευρώπη, κλεισμένη στο διαμέρισμα της στις Βρυξέλλες, αρθρώνει όλες τις δικές μας συντηρητικές σκέψεις, την ώρα που στέλνει το γιός της και πολιτικό στην Ελλάδα, σε μία βραχονησίδα, για να βάλει φραγμό στην είσοδο των μεταναστών. Το λιμπρέτο της όπερας έχει μια σατιρική, κριτική ματιά στα πράγματα και στον τρόπο που αντιδρούν οι πολίτες της Ευρώπης στο προσφυγικό ζήτημα. Σε άλλα σημεία το έργο υπογραμμίζει τα όσα ενώνουν, έστω μουσικά, τους λαούς της Ευρώπης, μιλώντας για μια κουλτούρα ευρωπαϊκή μέσα από τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση.

Εισιτήρια για την όπερα Fortress Europe από εδώ.

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*