ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Nederlands-Griekse Mediacirkel – Πλατφορμα ενημερωσης για την Ελλαδα με εδρα την Ολλανδια

3smal

Με την Τατιάνα Μαρκάκη και τον Άγγελο Αυγουστίδη μετά την εκπομπή, Μάιος 2015. 

Κάναμε μια πολύ ενδιαφερουσα συζήτηση για την ανεξαρτητη πλατφόρμα ενημέρωσης Nederlands-Griekse Mediacirkel.

 

Ακούστε την εκπομπή από εδώ.

 

Μιλήσαμε με την Τατιάνα για το πως δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια εναλλακτική πλατφόρμα ενημέρωσης όπως το Nederlands Griekse Mediacirkel, για τους στόχους της πλατφόρμας, τους φορείς που την στηρίζουν, καθως και για τους Έλληνες και Ολλανδούς που συγκαταλέγονται στο δυναμικό της.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ολλανδία απο τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, στο ρόλο και την ευθύνη των δημοσιογραφων και στο πως μπορεί η πρωτοβουλία του Mediacirkel να αλλάξει την εικόνα αυτή, να την εμπλουτίσει προβάλλοντας και την άλλη άποψη, την «άλλη αλήθεια» πάνω στο θέμα της κρίσης.

Και οι δυο καλεσμένοι μας είπαν οτι «η εικόνα της Ελλάδας στην Ολλανδία δεν ήταν ποτέ θετική».

Ο Άγγελος Αυγουστίδης, με τις γνώσεις του σε θέματα ιστορίας και την πολυετή του πείρα και διαδρομή στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών (και συγκεκριμένα στην ελληνική πρεσβεία στη Χάγη, ως ακόλουθος τύπου με ειδίκευση στο διεθνή τύπο), μας ανέπτυξε τους παράγοντες που συνδιαμορφώνουν το «κάδρο» που καθορίζει την εικόνα μιας χώρας σε μια άλλη χώρα του εξωτερικού.

Ευχαριστώ και τους δυο καλεσμένους μου για τα όσα μοιράστηκαν μαζί μας χθες βράδυ και ιδιαίτερα τον Άγγελο Αυγουστίδη για τις συναρπαστικές του ιστορίες…

 

Το επίσημο λανσάρισμα της ιστοσελίδας του Mediacirkel έγινε στις 29 Ιουνίου, σε αίθουσα 105 του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του Bruno Tersago ‘Groeten uit Griekenland’. O Bruno ανήκει και αυτός στο Nederlands-Griekse Mediacirkel.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά