ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μανώλης Πρατσινάκης & έρευνα EUMIGRE – Ακούστε ON DEMAND

New European Mobilities at times of crisis: Emigration Aspirations and Practices of Young Greek Adults  – Ο Μανώλης Πρατσινάκης και η έρευνα EUMIGRE για τη νέα ελληνική μετανάστευση στο Hellas Pindakaas!

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

.

Η νεομετανάστευση των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας EUMIGRE που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Μανώλης Πρατσινάκης διεξάγει την μεγάλη αυτή έρευνα με τη συνδρομή των ίδιων των νεομεταναστών. Γύρω στους 10.000 Έλληνες κι Ελληνίδες έχουν έρθει μετά το 2009 στην Ολλανδία. Ποια ήταν τα κίνητρα τους για να έρθουν; Ποιες οι προσδοκίες τους από τη νέα χώρα και σε ποιο βαθμό επαληθεύτηκαν; Πως έχουν ενσωματωθεί στην ολλανδική κοινωνία; Ποιες οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν; Πως βιώνουν την εμπειρία της μετανάστευσης στην Ολλανδία; Θέλουν να γυρίσουν πίσω; Ακούστε και διαβάστε στο παρακάτω ποστ πως μπορείτε κι εσείς, ακόμα και τώρα, να συμμετέχετε στην έρευνα!

 

 

 

Απάντησε κι εσύ στο ερωτηματολόγιο της έρευνας!

Μήνυμα από τον Μανώλη Πρατσινάκη:

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες εάν μπορούσατε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο για την ελληνική μετανάστευση στην Ολλανδία της έρευνας EUMIGRE. Το link μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://eumigre.eu/survey

Η έρευνα EUMIGRE διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου:
-Συνεισφέρετε σε φορείς κοινωνικής φροντίδας στην Ελλάδα μέσω δωρεάς που πραγματοποιείται από το ερευνητικό πρόγραμμα.
Συμβάλλετε στη σωστή αποτίμηση της νέας ελληνικής μετανάστευσης μέσω της καταγραφής των εμπειριών και απόψεών σας.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη και διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Για κάθε ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί πριν τις 30/6 (ημερομηνία ολοκλήρωσης του ερευνητικού προγράμματος), γίνεται δωρεά 4 ευρώ από κονδύλι του ερευνητικού προγράμματος σε φορείς κοινωνικής φροντίδας για παιδιά στην Ελλάδα. Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό περίπου των 2000 ευρώ από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας κατά την οποία τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν μέσω προσκλήσεων βάσει της μεθοδολογίας RDS.

Σας ευχαριστούμε θερμά,
Μανώλης Πρατσινάκης, Marie Curie ερευνητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Onassis Research Fellow, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Λόης Λαμπριανίδης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

Η ιστοσελίδα της έρευνας εδώ.

Το Facebook της EUMIGRE εδώ.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*