ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Διπλωματία Πόλεων – Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική – Ακούστε ON DEMAND

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ζωντανή, με ιδιαίτερη αίσθηση που συνεπαίρνει όποιον την επισκέπτεται, είναι μια πόλη που περπατιέται, που προσφέρει πολιτισμό, ιστορία, κοσμοπολίτικη κληρονομιά και εξαίσιες απολαύσεις».

Στα πλαίσια της δράσης «Διπλωματία Πόλεων», η ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο τουριστικής ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων Σπύρο Πέγκα, μαζί με φορείς της πόλης και της Χαλκιδικής, βρέθηκαν στο Άμστερνταμ, στο κτίριο του Pakhuis de Zwijger, όπου παρουσίασαν την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική ως τουριστικούς, γαστρονομικούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και συνεδριακούς προορισμούς. Τέσσερα μέλη της αποστολής, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας, ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης, η Ειρήνη Σιδηροπούλου από την Aegean Airlines και ο Εφραίμ Κυριζίδης που εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, βρέθηκαν μετά την παρουσίαση στο στούντιο του Hellas Pindakaas για να συζητήσουμε για τη δράση τους.

.

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Μιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο για την πολιτική εξωστρέφειας που υιοθέτησε στρατηγικά η δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη μετά το 2011. Μια πολιτική που ενίσχυσε την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης αλλά και την κοινωνική ελευθερία που απολαμβάνουν πλέον όλοι οι πολίτες της. Αναφερθήκαμε στο ρόλο του τουρισμού ως εργαλείο για περισσότερη εξωστρέφεια και για ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

 

.

Τριπλάσιος είναι πλέον ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Θεσαλονίκη. Ένας από τους στόχους που πέτυχαν ειναι και η διεύρυνση του κοινωνικού μερίσματος της τουριστικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να ωφελούνται και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Σχολιάσαμε και τη συνέργεια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ως συνδυασμός τουριστικών προορισμών. Συζητήσαμε και για τη Διπλωματία Πόλεων και τον τελευταίο σταθμό της δράσης που ήταν το Άμστερνταμ.«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ολλανδική αγορά για εμάς και με πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Πέγκας.

 

 

Ο Εφραίμ Κυριζίδης μίλησε για το κίνητρό του να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης, έκανε την κριτική του στην δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι έχει αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική.

Ο Γιάννης Ασλάνης μας εξήγησε την αποστολή της μη-κερδοσκοπικής εταιρίας Thessaloniki Convention Bureau, της οποίας είναι νεοεκλεγής πρόεδρος και μίλησε για τη Διπλωματία Πόλεων και τη συμμετοχή και αμέριστη στήριξη της εταιρίας στη δράση αυτή.  Η Θεσσαλονίκη και συνεδριακός προορισμός! Επίσης μας είπε πως υπάρχει αύξηση των ολλανδών τουριστών στη Θεσσαλονίκη, οπότε «ένας ευχαριστημένος city-breaker, είναι ο επόμενος σύνεδρος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Η Ειρήνη Σιδηροπούλου εκπροσωπεί την Aegean Airlines, τον υποστηρικτή της δράσης Διπλωματία των Πόλεων, αλλά είναι και αντιπρόεδρος στο Thessaloniki Convention Bureau. Μας μίλησε για τους κύκλους που έκανε το brand awareness της Θεσαλονίκης και της Χαλκιδικής, σχολιάζοντας όμως πως τελευταία είναι αυξητική η πορεία που διαγράφουν οι δυο προορισμοί. Μας μίλησε για τους πυλώνες στρατηγικής της Aegean και για την αποστολή της αεροπορικής εταιρίας που είναι να φέρουν όσο γίνεται περισσότερους φιλοξενούμενους στην Ελλάδα από το εξωτερικό, με αξιοπιστία και ποιότητα υπηρεσιών. Άρα λοιπόν δεν γίνεται να λείπει η εταιρία από ενέργειες και δράσεις όπως η Διπλωματία Πόλεων. «Είναι αρχή της εταιρίας να βρίσκεται δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες, και να συνεργαζόμαστε μαζί τους για ένα κοινό αποτέλεσμα» μας είπε η Ειρήνη Σιδηροπούλου. Τέλος, μας εξήγησε τα βήματα που ακολουθεί η εταιρία στην στρατηγική ανάπτυξης της στο εξωτερικό, απαντώντας στην ερώτηση πολλών για απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Άμστερνταμ.

Κλείνοντας ανοίξαμε τη συζήτηση για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, για τις συγκοινωνίες της – το μεγάλο αγκάθι χρόνων στην πόλη, για τον ανταγωνισμό με τις πόλεις των γειτονικών χωρών και για το ατού της πόλης που είναι η νεολαία της και το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της Θεσσαλονίκης, με απτό παράδειγμα τα φεστιβάλ που γίνονται όλο το χρόνο.

 

.

 

Διαβάστε, δείτε και ακούστε εδώ πως το νερό ένωσε δύο πόλεις, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ τον περασμένο Οκτώβρη!

 

Και η συνέντευξη του δημάρχου Μπουτάρη στο Hellas Pindakaas εδώ!

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*