ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Γιαννης Μπουταρης στο Hellas Pindakaas – Συνεντευξη με τον δημαρχο Θεσσαλονικης 7.3.2014

7 Μαρτίου 2014 – Σε αυτό το Hellas Pindakaas είχα τη χαρά να φιλοξενήσω μια συνέντευξη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Το είχα υποσχεθεί στους ακροατές μου εδώ και μήνες!

 

Ακούστε την εκπομπή από εδώ.

 

Σταράτες κουβέντες, ζεστός άμεσος λόγος, ξεκάθαρες προτάσεις και μια καρδιά που χτυπά με πάθος για την πόλη. Ο δήμαρχος Μπουτάρης μίλησε για τις πρωτοβουλίες του για την πόλη, για το υπερκομματικό μοντέλο δημοτικής αρχής που οραματίζεται και ακολουθεί, για τις δημοτικές εκλογές, για την κοινωνία των πολιτών, για την θέση ενός δημάρχου απέναντι σε όσα βάλουν τους πολίτες τα τελευταία χρόνια αλλά και για τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και την ατάκα του για τους καημούς των Θεσσαλονικέων, μια ατάκα που όλοι μας αγαπήσαμε για την ευθύτητα, την αμεσότητα και την ανθρωπιά που αποπνέει.

Με τον δήμαρχο Μπουτάρη δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε εκτενώς και για το Άμστερνταμ και την red light district. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει βρεθεί στο Άμστερνταμ πολλές φορές στο παρελθόν και έχει συγκεκριμένη άποψη για κάποιες πρωτοβουλίες και πρακτικές του μεγαλύτερου Ολλανδικού δήμου.

 

Σαν χθες, 7 Μαρτίου, 20 χρονια πριν, εφυγε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη – η οποία ακόμα και σημερα συνεχιζει να εμπνέει όλους μας. Ακούσαμε και ένα αρχείο με τη φωνή της αξέχαστης Μελίνας όπου αναφέρεται στη ίδρυση του 9.58, του πολιτιστικού δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ3 – για να θυμόμαστε μερικά πράγματα – με τη Βάνα Χαραλαμπίδου στο τιμονι, και με εκπομπές οπως του Χρηστου Τσολάκη για τη γλώσσα «τη γλωσσα μου εδωσαν ελληνικη».

Ο 9.58fm ιδρύθηκε το 1994 με το βλέμα στην Θεσσαλονικη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που θα γινοταν το 97 και με αποστολή να ασχολείται με συνέπεια και σοβαρότητα με τον πολιτισμό, τους δημιουργούς και τα έργα τους. Ο «9.58fm» που η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε χαρακτηρίσει ως «το δικό μας Ραδιόφωνο» (εννοώντας του Πολιτισμού), κουβαλάει μια μοναδική ιστορία.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά