ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι ευρωπαιοι φοιτητες αλλων χωρων -και επισημως πλεον- δε δικαιουνται καρτα δωρεαν διαδρομων

Η Ολλανδία δεν υποχρεούται να παρέχει κάρτα δωρεάν διαδρομών σε φοιτητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, έκρινε σήμερα (2 Ιουνίου 2016) το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση ξεκινάει από το 2008, όταν ένας Βρετανός φοιτητής Erasmus παραπονέθηκε για το θέμα στην Κομισιόν, όπως αναφέρει ο ιστότοπος nu.nl. O φοιτητής ένιωσε ότι η άρνηση της Ολλανδίας για κάρτα ήταν παραβίαση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι η Κομισιόν συμφώνησε και προσπάθησε να πιέσει την Ολλανδία να επανεξετάσει το ζήτημα.

Σήμερα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η Ολλανδία έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη χορήγηση κάρτας δωρεάν διαδρομών στους ευρωπαίους φοιτητές των άλλων χωρών, καθώς πρόκειται για τμήμα του ολλανδικού δανειστικού συστήματος για φοιτητές, οπότε και θα έπρεπε να αποπληρωθούν τα χρήματα σε περίπτωση που ο φοιτητής αποτύγχανε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών.

Από την άλλη, οι Ολλανδοί φοιτητές μπορούν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις είτε τα σαββατοκύριακα είτε τις καθημερινές. Ο σκοπός είναι να ελαττωθεί το κόστος των μετακινήσεων από και προς τη σχολή του φοιτητή.

Πηγή: dutchnews.nl

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*