ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αντιο Wereld FM με Soula Notos, Σταματη Γκινη & Γιωργο Χατζαντωνη – Ακουστε On Demand – Φορολογικα θεματα κατοικων εξωτερικου + Griekse stand up comedy

Με τον Σταμάτη Γκίνη, την Σούλα Νότου και τον Γιώργο Χατζαντώνη μετά την τελευταία εκπομπή στο Wereld FM!

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Το Hellas Pindakaas αλλάζει συχνότητα – Από τις 20 Οκτώβρη εκπέμπουμε Πέμπτη στις 21’00 από το Stads FM

Αποχαιρετήσαμε το Studio 4 και το κανάλι Wereld FM, παρέα με ένα διπλό θέμα και τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους! Η φίλη της εκπομπής, κωμικός Soula Notos, αναρωτιέται “Who are you when no one is looking?” – ένα έργο που έγραψε η ίδια και θα ανέβει για μία παράσταση το Σάββατο 29 Οκτώβρη στο Theater Oostblok.

Στο στούντιο είχαμε και τους Σταμάτη Γκίνη & Γιώργο Χατζαντώνη (Personal Tax & Accounting), τους διοργανωτές της Ημερίδας «Φορολογία Εισοδήματος & Υποχρεώσεις Κατοίκων Εξωτερικού» που έγινε το Σάββατο 15 Οκτώβρη στην Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ.

 

 

Από την επόμενη βδομάδα (20 Οκτώβρη) το Hellas Pindakaas θα εκπέμπει από τη νέα μας συχνότητα, το Stads FM (αυτό είναι που αλλάζει!), κάθε Πέμπτη (κι αυτό αλλάζει!), στις 9 το βράδυ (αυτό δεν αλλάζει!).

 

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, μπορείτε να ακούτε την εκπομπή live, στο εξής καθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ (ολλανδική ώρα), κατευθείαν από το hellaspindakaas.com – μπαίνοντας δηλαδή εδώ στο site μας και πατώντας την εικόνα με την κεραία που γραφει LISTEN NOW, που θα βρείτε πάνω πάνω δεξιά στη σελίδα. Το μόνο δηλαδή που έχετε να κάνετε, αν μας ακούτε διαδικτυακά, είναι να σημειώσετε την αλλαγή της ημέρας – όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν απλώς με ενα κλικ στο LISTEN NOW εδώ στο hellaspindakaas.com!

 

 

Αποχαιρετώντας επεισοδιακά το Wereld FM

Το αντίο στο Wereld FM, στη συχνότητα του Σάλτο που μας φιλοξένησε για 4 ολόκληρα χρόνια, το δώσαμε εκτός αέρα, μιας και ο ραδιοφωνικός και γραφειοκρατικός δαίμων δεν μας επέτρεψε να βγούμε ζωντανά στον αέρα του Σάλτο. Στις αναποδιές όμως λέμε HELAAS PINDAKAAS – κι έτσι αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε στο στούντιο την εκπομπή για το on demand, και παράλληλα, να βγούμε ζωντανά, για πρώτη φορά, με live feed στο Facebook, για τους χρήστες του φατσοβιβλίου! Το βίντεο από την εκπομπή μπορείτε να το δείτε στο Facebook του Hellas Pindakaas.

 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία που, αν κρίνω από τα σχόλια του κοινού, άρεσε και σε σας και γι’ αυτό προφανώς και θα την επαναλάβουμε.

 

Το ότι δεν βγήκαμε στον αέρα του Σάλτο αλλά στο Facebook, μας έλυσε τα χέρια από άποψη χρόνου, κι έτσι η εκπομπή έσπασε ρεκόρ διάρκειας, φτάνοντας τα 75 λεπτά!! Η πιο χορταστική εκπομπή έβερ  – και με απαράμιλλη ποικιλία θεμάτων!

 

Η Σούλα Νότου μας μίλησε για το θεατρικό της “Who are you when no one is looking?”- ένα έργο που έγραψε η ίδια και το οποιο βασίζεται σε ιστορίες από τη ζωή της, μεγαλώνοντας στην Ολλανδία ως παιδί Ελλήνων μεταναστών από την Έδεσσα. Θα ανέβει για μία παράσταση το Σάββατο 29 Οκτώβρη στο Theater Oostblok. Μπορεί να είναι στα χαρτιά ολλανδέζα, η ίδια πάντως τα παίρνει με όσους βιάζονται να της κολλήσουν τη μία ή την άλλη ταμπέλα και να την βάλουν στο κουτάκι που τους βολέυει, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για την ίδια προσωπικά.

 

Σταμάτης Γκίνης & Γιώργος Χατζαντώνης (Personal Tax & Accounting) οι διοργανωτές της Ημερίδας «Φορολογία Εισοδήματος & Υποχρεώσεις Κατοίκων Εξωτερικού». Σάββατο 15 Οκτώβρη στην Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ.

Αφετηρία τους, στην εταιρία που ίδρυσαν μαζί με άλλους δυο συνεταιρους, ήταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις από την Ελλάδα που ήθελαν να επενδύσουν στην εξωστρέφεια, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό. Παρείχαν δηλαδή ένα είδος συμβουλευτικής, κάνοντας αρχικά έρευνα για να δουν τι δυνατότητες υπάρχουν και παρουσιάζοντας εντέλει στους ενδιαφερόμενους τα οφέλη που έχει μια τέτοια κίνηση, όταν φυσικά οργανώνεται με επαγγελματισμό, από έμπειρα μυαλά και χέρια. Τώρα πλέον αναλαμβάνουν να στήσουν εξ’ ολοκλήρου στο εξωτερικό μια εταιρία για τους πελάτες τους, χωρίς οι ίδιοι οι πελάτες «να χρειαστεί να σηκωθούν από την καρέκλα του γραφείου τους», όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Σταμάτης.

Οι υπηρεσίες τους δεν περιορίζονται μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά αφορούν και ιδιώτες. Οι δυό τους έδωσαν απαντήσεις σε καυτά θέματα που αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού. Κατά ποσο πρέπει να κάνουν δήλωση στην Ελλάδα, για το παγκόσμιο  εισόδημα τους και την περιουσία τους στη χώρα που μετανάστευσαν;  Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις (δεν) αφήνουν πίσω τους όταν φεύγουν από την Ελλάδα; Αν δεν κάνουν τα δέοντα, θα τις βρουν μπροστά τους; Έχουν αλλάξει τη φορολογική τους κατοικία όταν έφυγαν από την Ελλάδα; Δηλώθηκαν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού; Τί πρόκειται να ισχύσει από του χρόνου που κάνει τους φοροτεχνικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου;

 

Τα δυο θέματα, αν και διαφορετικής υφής και ουσίας, «έμπλεξαν» πολύ ωραία μεταξύ τους, με τους τρεις καλεσμένους να επεμβαίνουν με αστεία και σχόλια ο ένας στον άλλο, κάτι που συχνά προκαλούσε άπειρο γέλιο, ιδίως με τις κωμικές πινελιές της Σούλας!

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*