ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η εκπομπη «Διασπορα» της ΕΡΤ3 με τη Χρυσα Σαμου Μητρεγκα – Φεστιβαλ Ελλαδα Παντου + Κληρωση Locomondo

Με την Χρύσα μετά την εκπομπή… οτι και να πω εδώ θα είναι λίγο. Μοναδική η παρέα, από αυτές που δεν βρίσκεις σύχνα. Το συναδελφικό κλίμα και ο εγκάρδιος λόγος της Χρύσας, η φωτογραφική διεισδυτική ματιά του Σπύρου, η υπομονή και η αφοσίωση του Γιάννη και του Θοδωρή, ήρθαν κι έδεσαν με τη ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά του Hellas Pindakaas, χαρίζοντας μας ανεπαναληπτές στιγμές ραδιοφωνικής απόδρασης από την πεζή πραγματικότητα. Τέτοιες συνεργασίες έχουμε ανάγκη… ευχαριστώ και τους τέσσερις και τους εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνουν. Το Hellas Pindakaas θα είναι πάντοτε δίπλα τους και θα τους στηρίζει σε ότι κάνουν!

 

Ακούστε την εκπομπή από εδώ! Και φυσικά, ανακοινώσαμε τους νικητές της κλήρωσης του Hellas Pindakaas για τη συναυλία των Locomondo, που γίνεται το Σάββατο στο Melkweg. Θα σας δούμε όλους εκεί!

 

Η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου Μητρέγκα μοιράστηκε μαζί μας τη φιλοσοφία της εκπομπής «Διασπορά», τους στόχους της και τις εμπειρίες της από τον απόδημο Ελληνισμό που συνάντησε και συναντά σε κάθε της ταξίδι. Επτά εκατομμύρια είναι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, χωρίς να υπολογίζονται όλοι όσοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης. Στόχος της εκπομπής «Διασπορά» ειναι να συνενώσει το μητροπολιτικό κέντρο της Ελλάδας με τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η εκπομπή έχει ταξιδέψει σε 80 χώρες ανά τον κόσμο, αναζητώντας να βρει και να αναδείξει πρωτοβουλίες και δράσεις των απόδημων Ελλήνων.

 

 

Μας μίλησε και για την προσωπική της δημοσιογραφική διαδρομή, σημειώνουμε ότι ξεκίνησε από το διαδημοτικό ραδιόφωνο της Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Μας μίλησε και για την καταστατική λειτουργία της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης που είναι να δίνει βήμα στον απόδημο Ελληνισμό. Δεν υπάρχει καμία άλλη ομογενειακή εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση καναλιού που να εξυπηρετεί αυτό το σκοπό, και δεν έχει να κάνει με το κόστος, αλλά με τη διάθεση να προσφέρεις ένα προϊόν άξιο ακοής και προσοχής, που δεν θα είναι βάση για προσωπική προβολή αλλά θα επικοινωνεί αυτό που σκέφτονται, δρουν και εντυπώνουν οι απανταχού ομογενείς. Ένα προϊόν που θα αγγίξει και θα συνενώσει έναν λαό, καταργώντας σύνορα και φραγμούς.

 

 

Τέλος, μιλήσαμε εκτενώς για τους Έλληνες του εξωτερικού, για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, και αναφερθήκαμε και στους τρόπους που μπορεί να προωθηθεί η ελληνική κουλτούρα στο ευρύ κοινό.

Κλείσαμε με το Φεστιβάλ Ελλάδα Παντού που γίνεται απο 27-29 Μαϊου στο De Hallen του Άμστερνταμ.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*