ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Και ο ηθοποιος του Homeland Μαντι Πατινκιν στη Λεσβο, διπλα στους προσφυγες

Ο Μάντι Πάτινκιν είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της αμερικανικής τηλεόρασης. Κυρίως για τους ρόλους του στο Criminal Minds και το Homeland.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ο Αμερικανός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο, δίπλα στους πρόσφυγες από τη Συρία, που φτάνουν στο νησί με βάρκες από την Τουρκία. Βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με μέλη της οργάνωσης International Rescue Committee.

Το παράδειγμα του ακολούθησε δυο βδομάδες μετά και η Σούζαν Σαράντον.

Είναι συγκλονιστική η στιγμή που μόλις η βάρκα με τους πρόσφυγες φτάνει στην ακτή, ο Πάτινκιν τρέχει και παίρνει ένα παιδάκι στην αγκαλιά του, ενώ παράλληλα βοηθά κι άλλους να αποβιβαστούν στη στεριά. Δεν αφήνει από την αγκαλιά του το νεαρό προσφυγόπουλο, το ρωτά πως είναι κι αν είναι καλά.

 

Στέκεται μπροστά από ένα βουνό από σωσίβια. Και στο πρόσωπό του είχε ζωγραφισμένη η απορία. Κουνάει το κεφάλι του και λέει: «Απλά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ πως αφήνουν να συμβαίνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν θαυμάσιοι άνθρωποι όπως οι Έλληνες, φέρνουν αυτούς τους ανθρώπους εδώ και τους βοηθούν (…) δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία, δικαιοσύνη. Απλά καλωσορίστε τους. Αφού ρίσκαραν τη ζωή τους σε αυτές τις συνθήκες δώστε τους μια ευκαιρία. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε τους», είπε.

«Είμαι μαμά και καταλαβαίνω πως όταν βάζεις τα παιδιά σου σε μια βάρκα για να τα περάσεις απέναντι, με τέτοιο καιρό, δεν μπορείς παρά να είσαι απελπισμένος» του λέει η Αφροδίτη Μαριόλοφ, διευθύντρια τοπικου ξενοδοχείου, που μιλά με τον ηθοποιό στο βίντεο που ακολουθεί. (βιντεο στα αγγλικά)

 

 

 

Δείτε παρακάτω και ένα απόσπασμα από την εκπομπή του CBS This Morning όπου ο ηθοποιός μιλά για τα όσα είδε και έζησε στην Λέσβο.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά