Ρεμπετικη συναυλια αλληλεγγυης – Paradiso Αμστερνταμ, 29 Δεκεμβρη

Ρεμπέτικη Συναυλία Αλληλεγγύης – μια συναυλία με μουσική των προσφύγων του χθες, υπέρ των προσφύγων του σήμερα – στο Paradiso στις 29 Δεκεμβρίου!

 

20151211_220822

Με την Βίλη Μανώλη και τη Θωμαή Διαμαντή μετά την εκπομπή. Gewone mensen helpen gewoon! Τι να πει κανείς για τους εθελοντές που με αυταπάρνηση εργάζονται για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες… Έλληνες, Ολλανδοί, Τούρκοι και πλείστοι άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και τραγουδούν ρεμπέτικα μαζί με “Τα Τζιμάνια” σε μία συναυλία αλληλεγγύης στις 29 του Δεκέμβρη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην οργάνωση Hulpkaravaan naar Griekenland. Θα είμαστε όλοι εκεί!

 

Ακούστε την εκπομπή με τη Θωμαή και τη Βίλη από εδώ.

 

Η Θωμαή και η Βίλη, η ψυχή και η οργάνωση της συναυλίας, βρέθηκαν στο studio του Hellas Pindakaas για να μας μεταφέρουν ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού.

Η Θωμαή, ενεργό μέλος της ελληνο-ολλανδικής ομάδας Mediacirkel, συνειδητοποίησε τη μεγάλη ανάγκη των προσφύγων, όταν και η ίδια βρέθηκε στην Κω και στη Λέρο εθελοντικά, και είδε γύρω της τις εικόνες πόνου και μαραζμού.

Η Βίλη ζει χρόνια στην Ολλανδία, και έχει αναλάβει το γραφιστικό-επικοινωνιακό κομμάτι της εκδήλωσης, αλλά και μεγάλο μέρος του οργανωτικού-συντονιστικού.

Μας μίλησαν για το hulpkaravaan και το πως γεννήθηκε η ανάγκη για μια τέτοια συναυλία, για την ιστορία των μουσικών και όλων όσων συμμετέχουν εθελοντικά και βοηθούν στη διοργάνωση, ενώ σχολίασαν και την προσφυγική επικαιρότητα, την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και την απραξία των κυβερνήσεων. Εμείς τους ευχόμαστε καλή δύναμη σε ότι κάνουν. Η συναυλία θα σκίσει όπως φαίνεται κι από την προπώληση. Ραντεβού στο Paradiso στις 29 Δεκέμβρη για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, με μουσική από την ρεμπέτικη κομπανία «Τα Τζιμάνια» αλλά και συμμετοχή του Selim Doğru και χορωδίας!

Διαβάστε το flyer: Ελληνικό flyer

Σπόνσορες της βραδιάς είναι το Paradiso Amsterdam και η εκπομπή Hellas Pindakaas . Διοργανωτές της συναυλίας είναι το Ίδρυμα Pera,  η Ελληνική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών NGNS, η Ολλανδο-ελληνική ομάδα Mediacirkel, το Ίδρυμα Hulpkaravaan naar Griekenland, de Europese Beweging Nederland (EBN), η Ταβέρνα Dionysos και η ελληνική κοινότητα του Άμστερνταμ.

Εισιτήρια από το σάιτ του Paradiso.