ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πως η φτωχοτερη χωρα της Ευρωπης βοηθα τους Συριους προσφυγες οσο κανεις αλλος

και δώρα φέροντας

“Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η τελευταία που θα μπορούσε να επωμιστεί τη σωτηρία του οποιουδήποτε. Η χώρα αυτη βάλλεται από παντού, όσο καμιά άλλη στην Ευρώπη. Η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμφισβητείται διαρκώς, ενώ τα χρέη της προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι τεράστια. Το 2010, η «τρόικα» -η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επέβαλαν στην κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα ακραίας λιτότητας κι έκτοτε η ελληνική κοινωνία παραμένει σε κρίση. Η ανεργία έφτασε στο 25,2 τοις εκατό. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 36 τοις εκατό λόγω της ακραίας λιτότητας. Σχεδόν οι μισοί από όλους τους μαθητές της χώρας πηγαίνουν σχεδόν νηστικοί στο σχολείο. Οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν εξαντλημένοι. Και εγωιστες. Στην Κω και τη Λέσβο, τα δύο νησιά, όπου καταφθάνουν οι περισσότεροι πρόσφυγες, το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του στις γενικές εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη. (Σε αυτό συνέβαλε και το ότι οι υποστηρικτές του αριστερού κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έμειναν σε μεγαλο αριθμό στο σπίτι τους.)

Μπορεί η Ευρώπη να απέτυχε τόσο στο θέμα της Ελλάδας όσο και σε αυτό των προσφύγων, παρόλα αυτά ένα παράξενα όμορφο γεγονός ξεπήδησε μέσα από την κρίση αυτή, και αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες και οι πρόσφυγες βοηθούν ο ένας τον άλλον να τα βγαλουν πέρα. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνησή έχει γονατίσει και οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί βοήθειας επικεντρώνονται στο 95 τοις εκατό των Συριων προσφύγων που δεν βρίσκονται στην Ευρώπη, οι Έλληνες εθελοντές προσέφεραν τα πάντα στους πρόσφυγες, από στέγαση και τρόφιμα, μέχρι ιατρική και νομική βοήθεια.”

Διαβάστε το άρθρο του Politico από εδώ.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά