ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

O κλασικος κιθαριστης Γιαννης Γιαγουρτας παιζει ζωντανα στο Hellas Pindakaas (2 εκπομπες)

12010708_1013454712018269_3248244964045008755_o

Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα πρώτα βήματα της εκπομπής, δύο χρόνια πριν. Σεμνός, χαμογελαστός και καλοσυνάτος, ο ταλαντούχος Γιάννης Γιαγουρτάς επανήλθε στο studio του Salto μαζί με την κιθάρα του, μας ξανασυστήθηκε και μας έκανε την τιμή να τον απολαύσουμε ζωντανά σε τρία κομμάτια.

.

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις η ερμηνεία του, δίνει την ψυχή του – δεν ερμηνεύει απλά. Το ρεπερτόριό του προσιτό ακόμα και σε όσους δεν είναι απόλυτοι λάτρεις της κλασικής μουσικής. Μας μιλήσε για την καριέρα του στην Ολλανδία ως σολίστ, για την συναυλία του που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο Geelvinck Museum του Άμστερνταμ, για τον επόμενο του δίσκο, αλλά και για ένα ντοκιμαντέρ διεθνών προδιαγραφών στο οποίο συμμετέχει.

 

Ακούστε την εκπομπή της 11ης Σεπτέμβρη 2015 από εδώ.

 

Η ιστοσελίδα του Γιάννη Γιαγουρτά εδώ.

Πληροφορίες για την εμφάνιση του Γιάννη Γιαγουρτά στο Geelvinck Museum του Άμστερνταμ εδώ.

 

 

Και την πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Γιαγουρτά στο Hellas Pindakaas, το 2013, όπου και τότε έπαιξε ζωντανά στην εκπομπή, μπορείτε να ακούσετε από εδώ. Τότε είχαμε γράψει για τον Γιάννη το εξής κείμενο: Ο Γιάννης Γιαγουρτάς, ένας ταλαντούχος και διακεκριμένος κιθαριστής που ζει και εργάζεται στη Χάγη της Ολλανδίας, πραγματοποιώντας το δεύτερο μεταπτυχιακό του στο Royal Conservatory, ενώ κατακτά παράλληλα το ευρωπαϊκό κοινό με τα ρεσιτάλ, τις ηχογραφήσεις και τις συνεργασίες του! Ο Γιάννης μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους και έχοντας στις αποσκευές του πολλές διακρίσεις και αξιόλογες συνεργασίες, εντός και εκτός Ελλάδας, συνεχίζει να προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τη μουσική, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά