ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Jo Di Graphics στο Hellas Pindakaas – ζωντανα και μαχητικα θεραπευουμε τα πολιτικα ηθη – Δυο εκπομπες!

20150918_222324

Με τον Jo Di μετά την εκπομπή. Μιλήσαμε για όλους και για όλα – όσα όμως δεν προλάβαμε, θα τα πουμε την επόμενη φορά, μετεκλογικά… μέχρι τότε καλή ψήφο σε όσους ψηφίζουν και πολλα ευχαριστώ στον Jo Di για την ειλικρίνεια, το θάρρος της γνώμης του, την ανάλυση αλλά και τη μαχητικότητα του – όλα στοιχεία που έκαναν την συζήτηση μας ζωντανή και άκρως ενδιαφέρουσα!

 

12023165_1534343756855677_1926568602_n

 

Αδέσμευτος και ακηδεμόνευτος, στηλιτεύει με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια των πραγμάτων όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται, την ασυνέπεια λόγων και έργων όλων όσων διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και ασκούν πολιτική.

 

Ακούστε την πρώτη, την προεκλογική εκπομπή με τον Jo Di από εδώ.

 

Μιλάει μέσω της ψηφιακής δουλειάς του. Εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Δεν πληρώνεται απο κανέναν… εκτός από τους πελάτες στο οδοντιατρείο του στη Χάγη. Ο θυμός του για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και περνούν απαρατήρητα μεταφράζεται δημιουργικά, μέσα από τα γραφήματά του, σε ταμπέλες σήμανσης ενάντια στα ψέματα και την προπαγάνδα των πολιτικών και των ΜΜΕ. O Jo Di, ο οδοντίατρος και αυτοδίδαχτος γραφίστας που ζει στην Ολλανδία, βρέθηκε στο στούντιο του Hellas Pindakaas για να τον γνωρίσουμε και να τον ακούσουμε. Μας μίλησε και για τη ζωή στην Ολλανδία, για το πως ξεκίνησε να ασχολειται με την γραφιστική και μοιράστηκε τις απόψεις του χωρίς φόβο και με αρκετό πάθος, για όλους και για όλα όσα είχαμε χρόνο να χωρέσουμε σε μία ώρα εκπομπής.

Μοιράσθηκε μαζί μας την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις εκλογές αλλά και την αισιοδοξία του ότι ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο, δεν πείθεται απο ρητορίες αλλά οργανώνεται και περνά σιγά σιγά στην αντεπίθεση. Άκρως συνειδητοποιημένος ως προς τα γραφήματα του, τις αντιδράσεις που προκαλούν και τις εντυπώσεις που δημιουργούν, δεν διστάζει όποτε κρίνει απαραίτητο να αυτοπεριορίζεται, να επανασυντάσσεται και να επανακάμπτει δριμύτερος.

Είναι άτεγκτος στην κριτική του και δεν χαρίζεται σε κανέναν κερατά πολιτικάντη ή μιντιοπαπαρολόγο. Και καθώς ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει και οι προσδοκίες του κόσμου διαψεύδονται με καταιγιστικό τρόπο, εκείνος συνεχίζει απερίσπαστος να φωτίζει με τα γραφήματα του τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων, ενώ παράλληλα δικτυώνεται και με άλλες «συμμαχικές δυνάμεις» μέσα από την πρωτοβουλία ΟΧΙteam, με σκοπό τον συντονισμό και την οργανωμένη αντίδραση σε όσους μετέτρεψαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα ΝΑΙ υποδούλωσης στο νέο μνημόνιο.

Δυστυχώς μία ώρα δε μας ήταν αρκετή για να τον ρωτήσουμε όλα όσα θα θέλαμε. Ο Jo Di θα επιστρέψει στο στούντιο να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και να πιάσουμε το όλο θέμα από ᾽κει που το αφήσαμε.

 

Μέχρι να ξανα-ανέβει το σάιτ του, θα τον βρείτε σε Facebook και Twitter.

 

Και μετεκλογικά… Jo Di 2.0 – Nα παίξουμε μπάλα στην καινούρια εποχή – δεν αρκεί να είμαστε παλαιού τύπου πολίτες!

O Jo Di επανήλθε δριμύτερος στο Hellas Pindakaas μετά τις εκλογές!

Αν παρακολουθείτε φανατικά τα ποστ του Jo Di στο διαδίκτυο, αν σας αρέσει ο λόγος του και ο δυναμισμός του ή ακόμα κι αν διαφωνείτε με τα όσα υποστηρίζει, είναι όλοι πολύ καλοί λόγοι για να ακούσετε την εκπομπή από εδώ.

20151016_220146
Στο στόχαστρο μας μπήκε η «Δεύτερη φορά αριστερά», οι αριθμοί των εκλογών, η αποχή ως αντιμνημονιακή στάση, η ανοσία που έχουμε πάθει σε εικόνες και πρακτικές, η αποστασιοποίηση μερίδας του κόσμου λόγω της σαπίλας που εκπέμπουν τα ΜΜΕ, η αντιπρόταση που αρθρώνεται από αρκετούς αλλά δεν περνάει μαζικά στους πολίτες, η πλαστή ευημερία του καπιταλισμού, το εκρηκτικό κλίμα από το προσφυγικό ζήτημα & την ξενοφοβία στην Ευρώπη, η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου & Επενδύσεων ΤΤΙΡ – αλλά και η πρωτοβουλία OXIteam, που περνά στο επόμενο στάδιο των ανοιχτών συζητήσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικου και στόχο έχει την εναλλακτική ενημέρωση όσων περισσότερων γύρω μας.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά