ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο καλλιτεχνης Αλεξης Καζαζης στο Hellas Pindakaas

Talk radio – summer edition – Με τον Αλέξη Καζάζη μετά την εκπομπή. Κατακαλόκαιρο σε ενα Άμστερνταμ που βραζει και το Hellas Pindakaas δροσίζεται με καλή παρέα και κουβέντα στο φιλόξενο στούντιο του Salto Wereld FM. Καλεσμένος μου o εικαστικός, σχεδιαστής και μεταφραστής Alexis Kazazis.

 

Ακούστε την εκπομπή από εδώ.

 

 

Ο Αλέξης ήρθε στην Ολλανδία για πρώτη φορά το 1988 και μάλιστα με προορισμό την Friesland. Έκανε παρέα αρχικά με ντόπιους, έμαθε τη γλώσσα με όρεξη και όταν ήρθε στο Άμστερνταμ για σπουδές στην Gerrit Rietveld Academie, βάλθηκε να ανακαλύψει όλα τα underground στέκια της πόλης, τις καταλήψεις, τις εναλλακτικές μουσικές σκηνές και να γευτεί έτσι την απεριόριστη ελευθερία που τότε απέπνεε ανεμπόδιστα η πόλη. Έζησε το Άμστερνταμ στις καλύτερες του μέρες και μας τα διηγήθηκε όλα στην εκπομπή. Μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά εδώ και ένα χρόνο ξαναγύρισε στην Ολλανδία. Έχει κάνει τη διαδρομή Βελιγράδι-Άμστερνταμ με ποδήλατο. Είναι Σαλονικιός στην καταγωγή και δεν ακούει καθόλου mainstream μουσική. Διάλεξε και τα περισσότερα από τα κομμάτια που παίξαμε στην εκπομπή.

Γνώρισε στο Hellas Pindakaas τον Φλώρο Φλωρίδη και τον Μιχάλη Σιγανίδη, δύο μουσικούς που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει και οι οποίοι καταπιάνονται με ένα είδος μουσικής, ή μάλλον ένα μείγμα μουσικής που ξεκινάει από τζαζ και φτάνει μέχρι και την δημοτική παράδοση. «Κομμάτια διάρκειας επτάμιση ως και δέκα λεπτών με αυτοσχεδιαστικά πνευστοπαιξήματα, πάνω σε ευκόλως αναγνωρίσιμα δημώδη βαλκάνια μονοπάτια. Εκτροχιασμοί προς το μπίμποπ, τη φιούζιον και τη φρη τζαζ αλλά και προς ακόμη πιο σκληρά ιδιώματα.»

Το μπλογκ του Αλέξη.

 

10555056_10152259060081342_60768351_n

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*