ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Talk radio – Poetry Special με την Αγνη von Meijenfeldt-Φουρναρακη & την Τερεζα Βρανα

Στην πρώτη εκπομπή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ποιήτρια Αγνή von Meijenfeldt-Φουρναράκη και να μιλήσουμε για την δεύτερη ποιητική της συλλογή που μόλις κυκλοφόρησε σε Ολλανδία και Ελλάδα, με τίτλο «Ο Δεύτερος Κύκλος» και η οποία περιέχει τα Ελληνικά ποιήµατά της και την µετάφρασή τους στα Ολλανδικά από την δηµοσιογράφο και µεταφράστρια Noortje Pelgrim.

Όπως και το πρώτο της ßιßλίο (Βιώµατα, 2007), o Δεύτερος Κύκλος συνοδεύεται από CD όπου απαγγέλλονται όλα τα ποιήµατα στα Ελληνικά (από την ίδια την Αγνή Φουρναράκη) κι αυτή τη φορά και στα Ολλανδικά µε µουσική υπόκρουση. Από αυτό το CD ακούσαμε 6 ποιήματα στην διάρκεια της εκπομπής.

 

Ακούστε την εκπομπή από εδώ.

 

Εκτός από την ποίηση, μιλήσαμε και για το ινστιτούτο νεοελληνικής γλώσσας και κουλτούρας Ath-ena, το οποίο διατηρεί η Αγνή Φουρναράκη στο Άμστερνταμ, μαζί με την συνοδοιπόρο της, την Τερέζα Βρανά, η οποία βρέθηκε κι αυτη κοντά μας χθες στο στούντιο. Με την κυρία Βρανά είχαμε γνωριστεί παλιότερα στα πλαίσια του τμήματος νεοελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα όσα μοιράστηκε μαζί μας και η Τερέζα Βρανά (Filotechnia – Stichting Griekse Cultuur).

 

.

Μαζί μας ήταν και ο Herbert, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε τμήμα του ινστιτούτου Ath-ena και μας μίλησε δυο φορές στα ελληνικά, στον αέρα, χωρίς να διστάσει καθόλου και με περισσή άνεση! Το site του ινστιτούτου είναι: ath-ena.nl

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά