ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μάρθα Φυρίγου & Stichting Art4elkaar – Ακούστε ON DEMAND

Η Μάρθα Φυρίγου επιστρέφει στο Hellas Pindakaas

Σε αυτό το Hellas Pindakaas μιλήσαμε με την καλλιτέχνη Μάρθα Φυρίγου (Stichting Art4elkaar) για τις σπουδες της στην ακαδημία καλών τεχνών Rietveld, για τη ζωή στο Άμστερνταμ στα τέλη της δεκαετίας του 80 και για την καλλιτεχνική της πορεία και τις ευκαιρίες που είχε να ζωγραφίζει και να ζει από την τέχνη της εκείνη την εποχή. Ενώ στο δεύτερο μισό της εκπομπής τη συζήτηση μας μονοπώλησαν τα παιδιά, το Art4elkaar και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τρέχει το ίδρυμα σε σχολεία ειδικής αγωγής. Μια ζεστή και όμορφη κουβέντα με τη Μάρθα που μας θύμισε την αξία και την προσφορά της τέχνης στην εκπαίδευση και τη ζωή γενικότερα.

.

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Η Μάρθα ήταν μία από τις πρώτες καλεσμένες της εκπομπής όταν πρωτοβγήκαμε στον αέρα το 2012. Πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει στο Hellas Pindakaas για να μοιραστεί με τους ακροατές μας τις εμπειρίες της από τα καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα που τρέχει με την ομάδα του Stichting Art4elkaar, του ιδρύματος που ίδρυσε η ίδια το 2010. H ζωγραφιά παρακάτω έγινε από 35 μαθητές στα πλαίσια προγράμματος του Art4elkaar στο σχολείο ειδικής αγωγής Drostenburg. Έργα των παιδών θα βρείτε στο YouTube.

 

Τα τελευταια χρόνια συνεργαζόνται με σχολεία ειδικής αγωγής, και με παιδιά που πάσχουν από σοβαρά προβληματα συμπεριφοράς ή από χρόνιες παθήσεις, έχοντας κινητικά η διανοητικά προβλήματα. Στόχος τους είναι να φέρουν τα παιδιά, σε επαφή με τον πολιτισμό, τις τέχνες αλλά και τις ρίζες τους και την κοινότητά τους, ανακαλύπτοντας τα ταλέντα τους και μέσω αυτών τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*