ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι Ολλανδοι φτωχοτεροι απο Γερμανους, Βελγους, Γαλλους & Βρετανους – Groningen/Drenthe στα ιδια επιπεδα με καποιους Ελληνες

 

Οι χώρες του ευρωπαϊκου νότου έχουν σαφώς μειωμένη αγοραστική δύναμη σε σχέση με κεντρικές και βορειο-ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης οι περισσότερες ανατολικο-ευρωπαϊκες αλλά και βαλκανικές χώρες έχουν αγοραστική δύναμη που πλησιάζει, αν δεν έχει ακουμπήσει, τα κατώτερα επίπεδα υπό του μέσου όρου.

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται δυο βαθμίδες κάτω από τον ευρωπαϊκο μέσο όρο, με εξαιρέσεις στις περιοχές της Αττικής, της Λάρισας και των Κυκλάδων όπου η αγοραστκή δύναμη βρίσκεται στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο μόνο στην Πορτογαλία υπάρχουν περιοχές όπου η αγοραστική δύναμη έχει πιάσει … πάτο.

Οι Ολλανδοί τώρα φαίνεται να έχουν μειωμένη αγοραστική δύναμη σε σχέση με τους γείτονες τους Γερμανούς και Βέλγους, καθώς και με τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Κάποιες δε περιοχές της Ολλανδίας, στα βόρεια, φαίνεται να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την Αττική, τη Λάρισα και τις Κυκλάδες, δηλαδή πάνω ακριβως στο μέσο ευρωπαϊκό όρο, παρόλο που ο ολλανδικός βορράς δεν υπέστη μνημόνια όπως τα ελληνικά. Τα στοιχεία για την Ολλανδία έρχονται να ταρακουνήσουν ορισμένους μύθους για το ποιοι ευρωπαίοι και σε τι ποσοστά έχουν διατηρήσει την αγοραστική τους δύναμη εν καιρώ κρίσης και λιτότητας.

8219392453_ac547f42e8_o

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 2012-2013. Τον περασμένο Σεπτέμβρη (2015) η ιστοσελίδα Dutchnews.nl δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται κάτι εντελώς διαφορετικό. “Οι Ολλανδοί είναι ο έκτος πιο πλούσιος λαός στον κόσμο”. Διαβάστε το άρθρο στα αγγλικά από εδώ.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά