2016; Ενα μεγαλο ΓΙΑΤΙ για το μισος στο Ορλαντο

Γράφει ο Παναγιώτης Γιουβανάς

ΣΟΚ! Να ανοίγω 2016 την τηλεόρασή μου και να βλέπω αυτή την τρομοκρατία. Προσωπικά δε γνωρίζω αν ήταν πράξη μίσους ή αν εξυπηρετήθηκαν πολιτικά συμφέροντα του ISIS όπως γράφτηκε. Αυτό που με τρομάζει είναι η τόσο στοχευμένη επίθεση σε εντελώς αθώους και αμέριμνους θαμώνες ενός Gay club στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, μήνα Ιούνιο που γίνονται και τα prides ελέυθερης σεξουαλικότητας παγκοσμίως.

 

Είναι λοιπόν τόσο επικίνδυνο να ανήκει κάποιος σε οτιδήποτε διαφέρει από κάποιους πολιτικά και θρησκευτικά φανατισμένους «ανθρώπους» . Αυτό το κυνήγι των μαγισσών πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει. Κατά τον ίδιο τρόπο ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει τη δική του εικόνα, σεξουαλική προτίμηση και ατομική υπόσταση.

 

Είναι τρομερό πως με το πέρασμα των χρόνων παρατηρώ μια μεγάλη κρίση στα ήθη και τις αξίες. Ο φανατισμός και το μίσος καλλιεργούνται σε μια εποχή που δεν έχουν θέση. Η έλλειψη παιδείας είναι εμφανέστατη. Είμαστε μήπως έρμαια του ίδιου μας του μίσους; Πότε θα σταματίσει αυτό; Ήθελαν να μας περάσουν κάποιο μήνυμα; Εμένα το μόνο μήνυμα που μου πέρασαν είναι η βλαβερότητα των θρησκειών στην εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας. Μια κοινωνία η οποία επιτέλους προσπαθεί να τους ενσωματώσει όλους και βρίσκει εμπόδια σε θρησκευτικές φανατίλες. ΝΤΡΟΠΗ!

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*