ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Συναυλια αλληλεγγυης για τα προσφυγοπουλα – Συζηταμε με τους Selim Doğru , Αγγελο Αυγουστιδη & Θωμαη Διαμαντη

 

Ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και αδελφοσύνης για τους λαούς της Ευρώπης στείλαμε από το Hellas Pindakaas παρέα με τον Άγγελο Αυγουστίδη, τη Θωμαή Διαμαντή και τον Selim Doğru.

Με τη Θωμαή μιλήσαμε για την ανάγκη να γίνει και μια δεύτερη, μεγαλύτερη, συναυλία αλληλεγγύης μετά από αυτή του Δεκέμβρη, και αναφερθήκαμε εκτενώς στο ρεμπέτικο, το ελληνικό μέρος του προγράμματος της εκδήλωσης που θα γίνει στη μεγάλη αυτή τη φορά αίθουσα του Paradiso, στο Άμστερνταμ, την 1η Απριλίου.

Ένας γνήσιος φιλέλληνας. Ο Τούρκος συνθέτης Selim Doğru, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη όπως την αποκαλεί και ο ίδιος, με το ενωτικό του μήνυμα μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο τις διενέξεις και τα προβλήματα, και χάραξε βαθιά μέσα μας την πεποίθηση ότι η αλληλεγγύη είναι σαν τη μουσική – φέρνει τους λαούς πιο κοντά, μας διδάσκει ανθρωπιά και γιατρεύει τον κοινό μας πόνο. Ο Selim μεγαλωσε σε ενα ελληνικό σπίτι στην Κωνσταντινούπολη, ακούγοντας φίλους και γείτονες να μιλάνε ελληνικά. Γιαυτό και η μουσική του είναι βαθιά επηρεασμένη από την ελληνική μουσική παράδοση, όπως το περιγράφει ο ίδιος στην εκπομπή. Η προσφυγιά και ο ξεριζωμός είναι το ίδιο σκληρή, από όπου και αν προέρχεσαι και όπου κι αν πηγαίνεις.
Με τον Άγγελο συζητήσαμεγια τις εξελίξεις στο προσφυγικό και το ζητήσαμε να σχολιάζει την πολιτική των κλειστών συνόρων και την αποτελεσματικότητα της ευρωπαικής απάντησης στο θέμα. Με αφορμή το προσφυγικό, μιλήσαμε για τη στάση της Ευρώπης και την υποκρισία των ευρωπαϊων που κρύβουν από το λαό ότι η ευδαιμονία των δυνατών κρατών της ΕΕ βασίζεται κατά πολύ στη βιομηχανία όπλων, επομένως δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους, όταν οι συνέπειες των πολέμων που πυροδότησαν, χτυπούν τώρα και τη δική τους πόρτα.

Ακούστε την εκπομπή από εδώ.

 

Το μήνυμα από όλους ήταν ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, αλλά να την διατηρούμε ζωντανή με πράξεις, με τη συμμετοχή μας σε κάθε είδους προσπάθεια για θετική λύση και αλληλεγγύη. Ας είμαστε όλοι εκεί, στο Paradiso, την 1η Απριλίου, για να τραγουδήσουμε για τους πρόσφυγες, από όπου κι αν προέρχονται, σε όποια ακτή κι αν καταφθάνουν. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο «Σπίτι της Ελπίδας», στη Λέρο, ένα εξειδικευμένο κέντρο που υποστηρίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

 

Εισιτήρια απο το σάιτ του Paradiso και από την Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*