ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

‘Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου’ – Σπουδή στον ‘θεατρικό’ Καβάφη – 20 Απριλίου στο Άμστερνταμ

Η παράσταση ‘Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου’ στο Hellas Pindakaas! Μιλήσαμε με τον Hero Hokwerda και τον Άγγελο Αυγουστίδη για το μοναδικό θεατρικό δρώμενο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ποίηση του Καβάφη, και ανεβαίνει στις 20 Απριλίου, στο Podium Mozaiek Theater, στο Άμστερνταμ.
.

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Η θεατρικότητα, η αμεσότητα, η ανθρωπιά και η διαχρονικότητα των στίχων του Καβάφη είναι αδιαμφισβήτητα. Η μεταφορά των ποιημάτων του επί σκηνής, είναι μία πρόκληση που ο σκηνοθέτης του έργου και δεινός Καβαφιστής, ο Μιχάλης Πιερής, ανέλαβε και έβγαλε εις πέραν με την επιτυχημένη επιλογή και επιμέλεια των κειμένων της παραστασης. Η θάλασσα ενώνει τον κόσμο της ανατολικής Μεσογείου, και οι στίχοι του Καβάφη που έδωσαν και τον τίτλο της παράστασης, μιλούν ακριβώς για αυτόν τον ενιαίο κόσμο πάνω στον οποίο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ο ελληνικός πολιτισμός. Η παράσταση ανεβαίνει στα Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ολλανδικά. Διοργανωτές είναι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, η Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και το Ίδρυμα Marmoucha.
 

 

 

.

Η παράσταση ΄Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου΄ αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ποίηση Καβάφη.
Μετά την Κύπρο, την Αθήνα, τους Δελφούς, τη Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη ήρθε τώρα και η σειρά του Άμστερνταμ να απολαύσει αυτή την παράσταση στα Ελληνικά (με ολλανδική μετάφραση).

Σκηνοθεσία και επιμέλεια: Μιχάλης Πιερής
Μουσική: Ευαγόρας Καραγιώργης
Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη: Σταματία Λαουμτζή

Εισιτήρια από εδώ.

 

 

thepak_flyer_A5_GR_v2.pdf

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*