ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Hellas Pindakaas ανεβαινει συχνοτητα & Teaser Ελευθερια Αρβανιτακη – Ακουστε on demand

Με τον Πάνο, τον Πασχάλη και τον Τόμας μετά την εκπομπή, γιορτάζοντας 5 χρόνια Hellas Pindakaas και τη νέα μας συχνότητα Stads FM !

.

Το Hellas Pindakaas πάει Stads FM         *****************        Νέα συχνότητα – νέα μέρα

.

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

 

 

Το Hellas Pindakaas πάει Stads FM           *************************          Νέα συχνότητα – νέα μέρα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Hellas Pindakaas ξεκίνησε να εκπέμπει το 2012 από τη συχνότητα Wereld FM – κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κανάλι του Salto φιλοξενεί ξενόγλωσσες εκπομπές από όλο τον κόσμο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το δημοτικό ραδιόφωνο του Άμστερνταμ, το Salto, διαθέτει 5 ραδιοφωνικές συχνοτητες, πέντε ραδιοφωνικά κανάλια δηλαδή. Το δευτερο κανάλι στη σειρά κατάταξης είναι το Wereld FM, από όπου ξεκινήσαμε να εκπέμπουμε το 2012, καθως ειμασταν μια αμιγως ελληνική εκπομπη.

Χρόνο με το χρόνο, το Hellas Pindakaas άρχισε να ανοίγει τη γκάμα της θεματολογίας του και να φιλοξενεί καλεσμένους στο στούντιο που δεν μιλούσαν ελληνικά, είχαν όμως κάτι σημαντικό και αξιοσημείωτο να μοιραστούν με όλους εμάς!

Θα το βρείτε γραμμένο και στην Ενότητα Ποιοι Είμαστε στο hellaspindakaas.com – Το μήνυμα του Hellas Pindakaas, όπως δηλώνει και το κατά το ήμισυ ολλανδικό όνομά του, δεν είναι αποκλειστικά και στενόμυαλα ελληνικό, αλλά ενωτικό. Τι σημαινει αυτο; Στόχος μας είναι να βρούμε κοινά σημεία αναφοράς με την ολλανδική αλλά και την expat κοινότητα και να τα προβάλουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Έτσι, ήταν θέμα χρόνου και μόνο, να αρχίσουμε να κάνουμε εκπομπές και στα αγγλικά – –  σας θυμιζω τις συνεντευξεις με το βρετανικό γκρουπ Molotov Jukebox, με το ολλανδικο γκρουπ Snowapple, με τη χορογραφο Lonekke van Leth που ανέβασε την Οδύσσεια, με το διεθνές καστ του Οιδίποδα, με τον υπευθυνο του κεντρου International Health Services και πολλές άλλες – και, φυσικά, για τον ίδιο ακριβως λόγο φτιάξαμε και την αγγλική βερσιόν του hellaspindakaas.com – για να αγκαλιάσουμε έτσι ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό Ελληνων, Oλλανδων και κάθε λογής και εθνικότητας έξπατ ή πολίτη του κόσμου. Κι έτσι, οι προσπάθειες μας να ανοίξουμε την εκπομπή και το σάιτ μας και στο ξενόγλωσσο κοινό, έπιασαν τόπο!

Το Salto Public Access Radio, αναγνωρίζοντας την 5χρονη επιτυχημένη πορεία του Hellas Pindakaas στην συχνότητα Wereld FM, αποφάσισε να μας αναβαθμίσει, παραχωρώντας μας μία θέση στο πρώτο ραδιοφωνικό κανάλι του σταθμού, το Stads FM!

Το Stads FM είναι το πιο δημοφιλές από τα 5 ραδιοφωνικά κανάλια του Salto και φιλοξενεί κατά κύριο λόγο εκπομπές στην ολλανδική γλώσσα. Με κάποιες φωτεινές  εξαιρέσεις βέβαια, που οφείλονται στην επιτυχημένη πορεία συγκεκριμένων εκπομπών και στη απήχηση που έχουν στο ευρυ κοινό. Μία από αυτες τις εκπομπές είναι η αγγλόφωνη English Breakfast – και – από τον επόμενο μήνα, θα είναι και – το-  Hellas Pindkaas!

Αυτο φυσικά δε σημαινει οτι το Hellas Pindkaas θα χασει την ελληνικη του ταυτότητα – το αντίθετο μάλιστα, θεωρούμε κατάκτηση ότι μια ελληνική εκπομπή έσπασε το ολλανδικο γλωσσικο φράγμα και κατάφερε να προσχωρήσει στην πρώτη και πιο αγαπητή συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου του Αμστερνταμ! Η αποστολη που έχει η εκπομπή να φέρει στο προσκήνιο την ελληνικη κοινότητα της Ολλανδίας, αλλά και να την φέρει σε επαφή με τις υπόλοιπες κοινότητες,  ενισχύεται σημαντικά από την εξέλιξη αυτη. Γιατι μεγαλώνει το ακροατήριο μας! Αρα το μηνυμα μας θα βρισκει ολο και περισσότερους αποδέκτες!

Τώρα, η αλλαγή συχνότητας, έχει ως συνέπεια να αλλάξει και η μέρα που θα μεταδίδεται η εκπομπή. Κατά πάσα πιθανότητα, από τις αρχές του επόμενου μήνα, το Hellas Pindkaas θα μεταδίδεται κάθε ΠΕΜΠΤΗ στις 9 η ωρα! Η ώρα δεν αλλάζει, παραμένει το ραδιοφωνικό ραντεβού μας στις 9 το βράδυ – απλώς αντί για Παρασκευη, θα εκπέμπουμε Πέμπτη βράδυ !

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας, η αναβάθμιση αυτή, και ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε και στη νέα μας μέρα και συχνότητα, με την ίδια διάθεση που το κάνατε και ως σήμερα!

 

Teaser συνέντευξη Ελευθερίας Αρβανιτάκη  

Στην εκπομπή ακούσαμε και ένα απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Hellas Pindakaas! Πήραμε μια γεύση από το τι είχε να μας πει η Ελευθερία για την μουσική του κόσμου αλλά και για το Άμστερνταμ και την Ολλανδία, στην οποία έχει έρθει άλλες 2 φορές για συναυλίες.
Εισιτήρια για τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη θα βρείτε εδώ.

 

 

Το γνωστό πλέον σε όλους μας σχήμα Tsipuro & the Potes θα παίξουν ζωντανά στο φουαγιέ του Vredenburg την 10η Δεκέμβρη, λίγο πριν τη συναυλία, για να υποδεχτούν όλους τους φίλους της Ελευθερίας με ελληνική μουσική!

 

 

Οι Tsipuro & the Potes είναι ένα 5-μελές σχήμα που αποτελείται από Έλληνες και Ολλανδούς μουσικούς:

Πάνος Βακαλόπουλος – κιθάρα / φωνητικά
Κωνσταντίνος Βουτυράς – λαούτο
Νίκος Καλιούρης – βιολί / φωνητικά
Rik Binnendijk – κρουστά
Σοφία Ποργιαλίδου – φωνητικά

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αρκετά σημεία της Ολλανδίας για πάνω από ένα χρόνο, οι Tsipuro & the Potes έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στα ελληνικά καλλιτεχνικά γίγνεσθαι. Στόχος πάντα είναι η δημιουργία μιας γιορτινής ατμόσφαιρας, με χορό, γέλιο και διασκέδαση, πάντα με σεβασμό στο ελληνικό έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι.

Σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ, την ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών “2πR”, την ομάδα Λαογραφίας και Παραδοσιακών χορών Ρότερνταμ, την Ελληνική Ραδιοφωνική εκπομπή “Hellas Pindakaas”, την Τούρκικη πολιτιστική ομάδα Laik Sosyal Demokratlar Hollanda” και άλλους φορείς, το μουσικό αυτό σχήμα ήδη μετρά φίλους και λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σε όλη την Ολλανδία, ενώ σύντομα θα επεκτείνει τις εμφανίσεις του και σε γειτονικές της Ολλανδίας χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο Facebook.

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά