ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ερχεται το Trainspotting 2 (και θα εχει και Αμστερνταμ!)

Είναι επίσημο: είκοσι ακριβώς χρόνια από την προβολή του πρώτου «Trainspotting», τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου sequel φαίνεται ότι επιτέλους ξεκίνησαν.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας, Danny Boyle, στη σελίδα του Facebook Humans Of Edinburgh και – όπως υποψιάζεσαι – το νέο ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Boyle «Βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο για τα γυρίσματα του “Trainspotting 2” […] Ναι, το θεωρώ πραγματικά συναρπαστικό ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω εδώ μετά από τόσο καιρό. Η πόλη έχει αλλάξει απίστευτα από την εποχή που γυρίζαμε την πρώτη ταινία. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που έχουν “ανέβει” άλλοτε ξεπεσμένες γειτονιές, από το πώς που έχει αναπτυχθεί το κέντρο της πόλης».

Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τα όσα είχε διαρρεύσει πριν από μερικούς μήνες ο συγγραφέας του Trainspotting, Irvine Welsh, τα γυρίσματα του νέου φιλμ κανονικά ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το Μάιο. Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σε αυτά των Ewan McGregor, Johnny Lee Miller, Robert Carlyle και Ewen Bremmer – στους ρόλους που είχαν υποδυθεί στο αυθεντικό φιλμ του 1996, φυσικά- ενώ επιθυμία για να συμμετάσχει στη νέα ταινία έχει εκφράσει και η Kelly Macdonald, δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι «έχω διαβάσει το σενάριο και θα ήθελα πολύ να δουλέψω με την ομάδα του πρώτου φιλμ αλλά και να διαπιστώσω από πρώτο χέρι πόσο έχουμε αλλάξει όλοι μας ως άνθρωποι και ως καλλιτέχνες στο πέρασμα του χρόνου».

Το Trainspotting, το εμβληματικό φιλμ του Danny Boyle, εξιστορούσε τις περιπέτειες μιας ομάδας νεαρών ηρωινομανών στο Εδιμβούργο στα τέλη της άγριας δεκαετίας του ’80 και ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του 1996 αλλά και το φιλμ εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών της ίδιας χρονιάς, μολονότι δεν συμμετείχε στο διαγωνιστικό κομμάτι λόγω των σκληρών σκηνών και θεματολογίας του.

Η έξοδος του sequel στους κινηματογράφους έχει προγραμματιστεί για κάποια στιγμή μέσα στο 2017, ενώ ο ίδιος ο Danny Boyle αποκάλυψε ότι υπάρχουν σχέδια για μικρό κομμάτι των γυρισμάτων και στο Άμστερνταμ.

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*