ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αποτελεσμα καταπελτης: Νικησε το Brexit με 51,9% εναντι 48,1% – Παραιτηση Καμερον

Το 51,9% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, έναντι 48,1% που επέλεξε την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, συνολικά 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ του Brexit και 16,1 εκατ. υποστήριξαν το Bremain.

Σε γενικές γραμμές υπέρ του «Remain» ψήφισαν Σκωτία και Βόρειος Ιρλανδία,  κατά η Αγγλία, πλην περιοχών του Λονδίνου, ενώ το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 72%.

Για ακόμη μια φορά οι δημοσκοπήσεις έπεσαν εντελώς έξω, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδειχαν μεταστροφή των Βρετανών προς την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, οι έρευνες που δημοσιεύθηκαν την ημέρα του δημοψηφίσματος έδιναν προβάδισμα στο Bremain από τέσσερις έως και δέκα μονάδες.

 

Παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον

Λίγο μετά τις 10 (ώρα Ελλάδας) ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία…χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

 • Πάνω από 33 εκατ. άνθρωποι εξέφρασαν την άποψή τους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι ότι στη χώρα μας εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους.
 • Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ τής αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. και η επιθυμία του θα πρέπει να γίνει σεβαστή.
 • Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν την επιλογή της Βρετανίας, η οποία πρέπει να εισακουστεί.
 • Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή. Δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής του λαού.
 • Πρέπει τώρα να διαπραγματευτούμε με την Ε.Ε. από κοινού με την Ιρλανδία και τη Σκωτία.
 • Είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός αυτής της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.
 • Έδωσα τη μάχη μου στο δημοψήφισμα με τον μόνο τρόπο που ήξερα: με το πάθος μου και την ψυχή μου.
 • Ήμουν ξεκάθαρος για την επιλογή μου αλλά ο βρετανικός λαός έκανε μια διαφορετική επιλογή.
 • Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο σωστός καπετάνιος. Αλλά δεν υπάρχει η ανάγκη να ορίσουμε χρονοδιαγράμματα. Νέα ηγεσία από τον Οκτώβριο.
 • Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50.
 • Όσοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά, σε αυτή που έχασε, θα πρέπει να εργαστούν ώστε να γίνει σεβαστή η επιλογή των υπολοίπων.

«Η ΕΕ πεθαίνει»

Στον αντίποδα ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος, Νάιτζελ Φάρατζ, φρόντισε εκ νέου να επιδοθεί σε ένα αντιευρωπαϊκό παραλήρημα δηλώνοντας ότι «Η ΕΕ πεθαίνει».

Η Βρετανία χρειάζεται τώρα μια Brexit κυβέρνηση, σημείωσε και ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εξόδου της από την ΕΕ.

«Η ΕΕ καταρρέει, η ΕΕ πεθαίνει, σημείωσε.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*