ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Amel: Ενα παιδικο παραμυθι για προσφυγοπουλα ερχεται και θελει τη βοηθεια σας

Μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μπήκε μπροστά από δύο Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, με τα ονόματα Margarita Amorova και Ru-sii.

Ετοιμάζουν ένα παιδικό βιβλίο χωρίς λόγια, το οποίο θα έχει να κάνει με το προσφυγικό ζήτημα και θα διανεμηθεί δωρεάν στα προσφυγόπουλα της Ελλάδας.

Το βιβλίο είναι η ιστορία του/της Amel. «Ο/Η Amel  (أمل‎, “Άμελ” ή “Αμάλ”, ένα Αραβικό όνομα που δίνεται σε αγόρια και κορίτσια) είναι ένα μικρό κουνελάκι που αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του και, μέσα από το ταξίδι του, θα φέρει μια νέα εποχή ελπίδας στον κόσμο. “Ελπίδα” άλλωστε σημαίνει και το όνομά του/της!»

Όπως λένε και οι δημιουργοί «Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους φυλακίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχει χρηματοδοτήσει η ΕΕ σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία αυτών, υποσιτίζονται εσκεμμένα (καθότι λεφτά για ανέγερση στρατοπέδων και πρόσληψη φυλάκων υπάρχουν). Πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει παγκοσμίως, είναι ακόμη και ο υποσιτισμός νεογέννητων και μωρών. Το μετατραυματικό σοκ που έχουν υποστεί και θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην μελλοντική τους ζωή, αν επιζήσουν αυτά τα παιδιά, είναι τεράστιο, και σίγουρα ένα τέτοιο παιδικό βιβλίο μπορεί να βοηθήσει, κάνοντας τα να ξανανιώσουν παιδιά».

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο και για το πώς μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια εδώ.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*