ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ένα μουσείο, 3 εκθέσεις με θέμα την Ελλάδα, με την Ιωάννα Σπανού / τον ζωγράφο Γιάννη Βελή

 

Ένα μουσείο, 3 εκθέσεις, μια εμπνευσμένη ιδέα για σύνθεση του αρχαίου με το νέο και 2 καλεσμένοι με τους οποίους θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες ατελείωτες επί παντός επιστητού. Η τριπλή έκθεση Feint. Illusion in ancient Greek art /Hellas in Holland 25 years later/Greek tourism through art στο Hellas Pindakaas. Διοργάνωση Stichting Griekse Cultuur Filotechnia.

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το λινκ.

 

Μιλήσαμε με την Ιωάννα Σπανού για τις 3 εκθέσεις και τα εκθέματα τους, για την πρώτη έκθεση Hellas in Holland που έγινε 26 χρόνια πριν, για την ιστορία της ίδρυσης της Φιλοτεχνίας από την Τερέζα Βρανά και την ίδια, καθώς και για το κτίριο του μουσείου και τον Allard Pierson.

 

Ο Γιάννης Βελής μας ξενάγησε στις γειτονιές όπου πέρασε και έζησε σε Αμερική και Ευρώπη, μας διηγηθηκε ιστορίες για το Άμστερνταμ της εποχής του 70 και του 80, μοιράστηκε μαζί μας τη φιλοσοφία του για την τέχνη και μας μίλησε για τη συμμετοχή του στην πρώτη έκθεση Hellas in Holland αλλά και στην φετινή, που θα γίνει από τις 26 Ιουνίου εως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015, πάντα στο Allard Pierson Museum, το αρχαιολογικό μουσείο του UVA στο κέντρο του Άμστερνταμ.

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*