ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Φαμελλος, Δρογωσης & Γουργιωτης στο Αμστερνταμ – Βιντεο & φωτογραφιες

Μανώλης Φάμελλος – Στάθης Δρογώσης – Πάνος Γουργιώτης
Ευρωπαϊκή Περιοδεία – Άνοιξη 2016 – Εις τας Ευρώπας

Τρεις τραγουδοποιοί – Έξι πόλεις – Μία παρέα

 

 

Δύο αγαπημένοι Έλληνες τραγουδοποιοί, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης συνάντησαν  στο Βέλγιο τον τρίτο και νεότερο της παρέας Πάνο Γουργιώτη και ξεκίνησαν για μία ευρωπαϊκή περιοδεία με κεντρικούς σταθμούς την πόλη του Λουξεμβούργου, την Αμβέρσα, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες…  και κάπως έτσι βρέθηκαν και στο Άμστερνταμ, από όπου και οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας θα είναι το Βερολίνο, όπου θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες για δύο τελικές εμφανίσεις . Η μουσική αυτή συνάντηση όπως εύστοχα λέει ο Μανώλης Φάμελλος «στηρίχθηκε μόνο σε τραγουδοποιούς αφού δεν υπήρχαν μουσικοί παρά μόνο μουσική»!

 

 

Η  βραδιά στο Άμστερνταμ θύμιζε κάτι από πριβέ συνάντηση. Μικρός και ζεστός χώρος το De Nieuwe KHL, και με μεγάλη ιστορία, αφού εδω κάποτε σύχναζαν οι ναυτικοί που έδεναν τα πλοία τους στο Άμστερνταμ και μάλιστα στο χώρο που έγινε το gig μαζευονταν για να διασκεδάσουν. Δίπλα στο νερό, το κτίριο έχει έναν αέρα vintage, θυμίζει σάλα ξενοδοχείου άλλης εποχής, με λίγο από David Lynch στη διακόσμηση του. Όλα αυτά πρόσθεταν μια αύρα μοναδικότητας, και μαζί με τη ζεστασιά των τραγουδιών που παίξανε τα παιδιά, ο χώρος γέμισε μελωδίες σύγχρονες και παλιές, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε γλυκά και ήταν σα να γίναμε – κοινό και καλλιτέχνες – μια μεγάλη παρέα.

 

 

Τα σχόλια δίνανε και πέρνανε ανάμεσα στο κοινό και τους τρεις επί σκηνής. Κάθε τραγούδι είχε και τη δική του ιστορία, η οποία αποκτούσε πρόσθετο ενδιαφέρον όταν προσπαθούσαν να τη μεταφράσουν και στα αγγλικά για τους λίγους αλλά τολμηρούς Ολλανδούς που αψήφησαν το King’s Night και το Champions League και ήρθαν να ακούσουν ελληνική μουσική. Πως ακριβώς να μεταφράσεις την ιστορία με τα Εξάρχεια και τον Κανέλλο… ή πως να αποδώσεις στα αγγλικά το δέος που σου προκαλεί το καλοκαίρι στην Πήλο?

Η στιγμή που πραγματικά απογειώθηκε η παράσταση ήταν όταν ερμήνευσαν το γνωστό παραδοσιακό κομμάτι Βασιλική!

 

 

Το ελληνικό κοινό της Ολλανδίας τίμησε τους τρεις τραγουδοποιούς, όχι τόσο στα νούμερα, όσο στο περίσσευμα αγάπης και υποστήριξης. Ήταν εκεί και αρκετοί ακροατές του Hellas Pindakaas, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθως γνώρισα επιτέλους και δια ζώσης κάποιους ανθρώπους που μέχρι στιγμής τους “γνώριζα” μόνο κατ’ όνομα και μέσω ΦΒ.

 

 

Ουκ εν τω πολλώ το ευ που λέγαν και οι αρχαίοι. Τα παιδιά βέβαια ερχόμενοι από Βρυξέλλες και Λονδίνο, περίμεναν λίγο παραπάνω κόσμο, αλλά πάντως η μαγιά για τα επόμενα gigs ήταν εκεί. Λίγο ο άσχημος καιρός, λίγο το Kings Night, λίγο οι πολλές συναυλίες που γίνονται από Έλληνες αυτό το μήνα και τον επόμενο – ε είναι και η ιδιαίτερη μουσική που παίζουν τα παιδιά, που δεν εμπνέει ίσως τις μάζες όπως ο Καρράς ή η Ζήνα – όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους. Στο τέλος τέλος όμως, όσοι ήταν εκεί είχαν την ευκαιρία να νιώσουν ότι οι καλλιτέχνες έπαιζαν μόνο για αυτούς – ένα αίσθημα παρεϊστικο, μοναδικό, γεμάτο οικειότητα και αμεσότητα. Και ειδικά μετά το τέλος, και οι 3 καλλιτέχνες κατέβηκαν και μίλησαν με όλο τον κόσμο, γνωρίστηκαν μαζί μας και μας χάρισαν και μερικές πιο προσωπικές στιγμές. Δύσκολο να πετύχεις έναν καλλιτέχνη να είναι τόσο προσιτός μετά από ένα λάιβ και να χει το χρόνο και τη διάθεση να μιλήσει με όλους. Μπράβο στα παιδιά και καλή επιτυχία στο Βερολίνο!

 

 

 

 

 

Δειτε εδω πληροφορίες για τις 2 τελευταίες εμφανίσεις στο Βερολίνο

1.5.2016 – Βερολίνο

.

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*