ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οχτώ στους δέκα ποδηλάτες ίσως και να είναι επικίνδυνοι τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα

Οκτώ στους δέκα νεαρούς ποδηλατές ενδεχομένως να γυρίζουν σπίτι τους το βράδυ επικίνδυνα ζαλισμένοι, σύμφωνα με έρευνα.

Μια μελέτη από το ερευνητικό ινστιτούτο οδικής ασφάλειας SWOV δείχνει ότι το 68% των νέων ποδηλατών γυρίζει στο σπίτι υπό την επήρεια αλκοόλ γύρω στη 1 πμ, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σε 80% κοντά στις 5 πμ.

Το μέσο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους είναι 1,0 g / l, που σημαίνει ότι είναι πέντε φορές πιο πιθανό να έχουν ένα ατύχημα σε σύγκριση με έναν νηφάλιο ποδηλάτη, αναφέρει η έρευνα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Groningen και τη Χάγη, από το Πανεπιστήμιο του Groningen. Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα των ανθρώπων μετρήθηκαν Πέμπτη και Σάββατο βράδυ μεταξύ 17:00 και οκτώ το πρωί, στο τέλος του Νοεμβρίου 2013.

Οι περισσότεροι ποδηλάτες ήταν πιθανό να είναι είχαν ξεπεράσει το νόμιμο όριο στο Groningen (48%) από ό, τι στη Χάγη (30%).

Μια ξεχωριστή μελέτη για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση αυτοκινήτου, έδειξε ότι το 40% των αυτοκινήτων τις νύχτες ενός Σαββατοκύριακου οδηγούνται από νέους άνδρες ηλικίας 18 έως 24, έξι στους δέκα από αυτούς που μεταφέρουν επιβάτες.

Παρά το γεγονός ότι οι νέοι άνδρες είναι ελαφρώς πιο πιθανό να παραβιάζουν το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης (2,3%), αυτό δεν είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο (1,9%).

Πηγή: DutchNews.nl

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*