ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το καστ του «Game of Thrones» στηρίζει τους πρόσφυγες

Το HBO σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης προχώρησε στη δημιουργία μιας καμπάνιας υποστήριξης των προσφύγων, με τίτλο «Η διάσωση δεν έχει όρια» και οι επιφανείς πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» προτρέπουν τους τηλεθεατές να σταθούν αλληλέγγυοι στο δράμα των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς επικής φαντασίας που βασίζεται στα βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν γύρισαν ένα βίντεο κοινωνικού μηνύματος όπου, απαλλαγμένοι από το μακιγιάζ, τις φαντεζί στολές και τα σπαθιά τους, μιλούν μπροστά στην κάμερα για μια περιπέτεια πολύ πιο χειροπιαστή, πολύ πιο τραγική από αυτές που αντιμετωπίζουν ως χαρακτήρες του «Game of Thrones»: αυτήν της προσφυγικής κρίσης.

Καλώντας τους οπαδούς της σειράς να ξεχάσουν για λίγο τις φανταστικές συγκρούσεις στο απέραντο βασίλειο της μαγεμένης μικρής οθόνης και να ρίξουν μια ματιά στον πραγματικό κόσμο, επιδεικνύοντας ανθρωπιά και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, οι ηθοποιοί ενημερώνουν τον κόσμο για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να συνδράμει στην μεγάλη προσπάθεια υποστήριξής τους.

Η καμπάνια που συνοδεύεται από το hashtag #RealmToTheRescue προτρέπει τους τηλεθεατές να κάνουν δωρεές προς την Επιτροπή που έχει αναλάβει την προώθηση των προσφύγων σε χώρες όπου θα μπορούν να είναι ασφαλείς, και τους δελεάζει με ένα δωρεάν ταξίδι στο Λος Άντζελες, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν του «Game of Thrones».

Επίσης, διατίθενται μπλουζάκια με πολύτιμα στοιχεία για τη σειρά, στην τιμή των 100 δολαρίων, ένα αντίγραφο του σπαθιού της Αρια Σταρκ στα 1.000 δολάρια και ένα ακριβές αντίγραφο της ασπίδας της οικογένειας Λάνιστερ, στα 1.500 δολάρια, τα έσοδα απ’ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των προσφύγων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει πώς μπορεί η βιομηχανία της ψυχαγωγίας να κάνει χρήση της επιρροής της στις μάζες, για να βοηθήσει με τον τρόπο της στην αντιμετώπιση ενός μείζονος κοινωνικοπολιτικού φαινομένου.

πηγή: real.gr

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*