ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

«Η Ανγκελα Μερκελ καταστρεφει την Ευρωπη» – Δειτε ενα debate για τις συνεπειες της γερμανικης λιτοτητας στις ευρωπαϊκες οικονομιες του Νοτου (βιντεο στα αγγλικα)

Την αποκαλούν διάβολο. Σκληρός χαρακτηρισμός, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά η Ευρώπη έχει κάθε λόγο να είναι σκληρή με την Γερμανίδα Καγκελάριο.  Η Άνγκελα Μέρκελ προκαλεί περιττό πόνο και ταλαιπωρία σε όλη την Ευρώπη, ειδικότερα στα κράτη του Νότου . Τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία στραγγαλίζουν τις οικονομίες αυτες, δημιουργώντας ανεργία και καθιστώντας αδύνατο να πληρώθουν τα χρέη προς τις δανείστριες χωρες – κάτι που αρχικά αποτέλεσε και την αιτία για την επιβολή αυτών των μέτρων. Ακόμη χειρότερα, παρόλο που ΔΝΤ και ΗΠΑ  εκλιπαρούν το Βερολίνο να δώσει την ώθηση που απεγνωσμένα  χρειάζεται η Ευρώπη  ανοίγοντας τη γερμανική οικονομία, η Μέρκελ αρνείται πεισματικά να το πράξει: το σχέδιο στη Γερμανία τώρα είναι ένα και μοναδικό, να παρουσιάσει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Είναι τρέλα. Και τεράστιο λάθος.

Δειτε το βίντεο με το debate που δημοσιεύθηκε στις 11η Δεκεμβρίου 2013

 

 

Γυρισμένο στο Cadogan Hall στις 26 Nοεμβρίου 2013.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά