ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τρεις Έλληνες καλλιτέχνες εκθέτουν στη Χάγη – Ακούστε on demand

Οι καλλιτέχνες Δημήτρης Ξανθόπουλος, Ευάγγελος Καλογερόπουλος & Δημήτρης Βογιατζόγλου ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την έκθεση ΤΡΙΛΟΓΙΑ, στη Χάγη, έως τις 8 Απριλίου. Στο στούντιο είχαμε τους δύο από αυτούς, τον Δημήτρη Βογιατζόγλου και τον Ευάγγελο Καλογερόπουλο.

 

Ακούστε την εκπομπή on demand από αυτό το link.

 

Ο καθένας τους έχει ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωγραφική. Οι τρεις διαφορετικοί «εικαστικοί λόγοι» που αρθρώνουν με το πινέλο τους ο Ευάγγελος, ο Δημήτρης και ο Δημήτρης, συνθέτουν την ΤΡΙΛΟΓΙΑ που αποτελεί και τον τίτλο της έκθεσης. Οι δυο καλεσμένοι σχολίασαν ο ένας την τεχνοτροπία και τη δουλειά του άλλου. Από τη μία, ο μποέμ χημικός και ιμπρεσιονιστής Δημήτρης που κάνει με τη ζωγραφική του αυτό που τον ευχαριστεί, και δημιουργεί με καθαρότητα και ειλικρίνεια. Κι από την άλλη, ο Ευάγγελος που αφηγείται ιστορίες μέσα από τη ζωγραφική του, επηρεασμένος αρκετά από  όσα συμβαίνουν γύρω του στον κόσμο. Ο τρίτος της παρέας, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, είναι η ψυχή της διοργάνωσης και τα έργα του θυμίζουν αγιογραφίες.

Κοινή συνισταμένη της δουλειάς και των τριών, εκτός από το ανθρώπινο στοιχείο, είναι η ματιά του Έλληνα, που την εμπλουτίζει το φώς, η ελληνική φύση, τα παιδικά βιώματα στην Ελλάδα και η συναναστροφή με τους ανθρώπους γύρω μας. Ο καθένας βοήθησε και στην επιλογή των έργων των άλλων δύο. Η συνεργατικότητα και η σύμπνοια των Ελλήνων στο εξωτερικό στα καλύτερα της.

Τέλος οι δύο τους σχολίασαν το ρόλο της τέχνης και των καλλιτεχνών απέναντι στα δεινά που περνά ο κόσμος στις μέρες μας, αλλά και τον λυτρωτικό και εξυψωτικό χαρακτήρα που έχει η ενασχόληση με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η τέχνη ως διέξοδος ψυχικής ανάτασης και αντίδοτο στις προκλήσεις του σήμερα.

 

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, στην Ολλανδία υπάρχουν γύρω στο ένα εκατομμύριο χομπίστες ζωγράφοι. Η ζωγραφική θέλει και ψυχή και τεχνική, και αυτό μοιάζουν να το κατέχουν οι Ολλανδοί, κατά παράδοση.

 

 

Ο χώρος της έκθεσης είναι ανοικτός για το κοινό κάθε Σάββατο από 12:00 ως 17:00, τις υπόλοιπες μέρες με ραντεβού.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*