ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Tο ντοκιμαντερ του Paul Mason για τη συντριβη της «Αθηναϊκης Ανοιξης» (βιντεο με ελληνικους υποτιτλους)

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί το ντοκιμαντέρ του Άγγλου δημοσιογράφου Πολ Μέισον για την κρίση στην Ελλάδα, τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές & το δημοψηφισμα. Τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «This is a Coup», δηλαδή «Αυτό είναι πραξικόπημα».

 

 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελείται από τέσσερα επεισόδια. Το βίντεο παραπάνω περιλαμβάνει και τα τέσσερα μαζί.  Ο τίτλος  #ThisIsACoup είναι εμπνευσμένος από το hashtag που έγινε δεύτερο παγκοσμίως το βράδυ της 12ης Ιουλίου 2015. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από την περίοδο της ανάληψης της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις 25 Ιανουαρίου 2014. Στο επίκεντρο φυσικά η σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, το δημοψήφισμα, η δραματική συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου και όλα όσα ακολούθησαν.

Τα ντοκιμαντέρ έγιναν από τον Πολ Μέισον, παραγωγό και οικονομικό ρεπόρτερ του Channel 4 και την Θεόπη Σκαρλάτου, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο.

Τα τέσσερα επεισόδεια προβλήθηκαν ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας Field of Vision.

Το πρώτο επεισόδιο τιτλοφορείται: «Angela, suck our balls» («Άνγκελα, πάρε τα αρ@@#&! μας»).

Το δεύτερο τιτλοφορείται: «To pay or not to pay» («Να πληρώσεις ή να μην πληρώσεις»)


Το τρίτο τιτλοφορείται: «OXI – the Greek for NO» («ΟΧΙ – Η ελληνική λέξη για το No»)

Το τέταρτο τιτλοφορείται: «Surrender or die» («Ή θα παραδοθείτε ή θα πεθάνετε»)

«Η σειρά αυτή αναδεικνύει ένα κεντρικό θέμα: Οι Έλληνες άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και είπαν όχι στην λιτότητα, και η Ευρώπη εξαπέλυσε έναν οικονομικό πόλεμο για να τους συνθλίψει» αναφέρουν οι δυο δημιουργοί.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν 4 «ήρωες» της καθημερινότητας και πήραν συνεντεύξεις με τους ανθρώπους κλειδιά της διαπραγμάτευσης (Τσίπρας, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου) πολλές από τις οποίες δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά