ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ομαδα REiNFORM vs. το απολιτικ πνευμα των καιρων

12483146_10153255941095848_1651068439_o

Με την Ντέμη και τη Νικολέττα μετά την εκπομπή. Σας ευχαριστώ για τη ζωηρή και ειλικρινή συζήτηση που είχαμε για όλους και για όλα στο στούντιο του Σάλτο.

 

Ακούστε την εκπομπή εδώ.

 

Άναψε η κουβέντα, μιλήσαμε χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τις προκλήσεις που συναντά κανείς εκφράζοντας (ή μη) ανοιχτά τις πολιτικές του θέσεις, για το απολιτίκ πνεύμα των καιρών, για την έλλειψη επαρκούς και ποιοτικής ενημέρωσης σε Ελλάδα και Ολλανδία και συγκεκριμένα για την εγκληματική αδιαφορία των σοβαρών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τα γεγονότα ως έχουν, με παράδειγμα το σκανδαλωδώς παραπλανητικό ρεπορτάζ της NOS (ολλανδική δημόσια τηλεόραση) για την ΕΡΤ, όπου εμφανίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης ως απλός πολίτης να καταθέτει τυχαία τη γνώμη του ενάντια στην ΕΡΤ, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για πολιτικό με συγκεκριμένη θέση και ρόλο.

Συζητήσαμε και για το πολιτικό –κοινό- αίσθημα στην Ολλανδία αλλά και το ρόλο της Αριστεράς στη χώρα και γενικότερα στην Ευρώπη, ενώ σχολιάσαμε και τις σχέσεις Ελλάδας – Ολλανδίας και, συνολικά, θίξαμε τα κακώς κείμενα που φέρανε τις κοινωνίες στην Ευρώπη στο οριακό αυτό σημείο και αναδείξαμε και τις επιλογές που έχουμε όλοι να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και τα κοινά εμπόδια και να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη των πολιτών, τη δύναμη μας, μεσα από την κινητοποίηση και τη συμμετοχή στα κοινά.

Πάνω από όλα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά δύο μελη της δραστήριας πολιτικής ομάδας που λέγεται REiNFORM και να μιλήσουμε για τους στόχους και τις δράσεις της. Αναφερθήκαμε και στο ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», το οποίο προβλήθηκε (ξανά), σε συνεργασία και πάλι με τους REiNFORM και με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του Άρη Χατζηστεφάνου, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του, στις 31 Μαϊου στο LAB 111.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα REiNFORM επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.

 

 

ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΝεα Μερα – Νεα Συχνοτητα

Hellas Pindakaas – Kάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ από το Stads FM – Πατήστε στο LISTEN NOW εδώ στο σάιτ μας (πάνω δεξιά) & ακούστε ζωντανά